Kim Lindblom Eriksson

Gott nytt år!
Nu sticker jag iväg till nyårsfirandet! Ha en fantastisk kväll och natt peps!
 
Årets sista
God kväll peps!
 
Det har varit en mentalt tung dag för mig idag. Rent allmänt. Jag trodde det berodde på att jag har lite ångest inför att det ärnyårsafton imorgon med allt vad det innebär. Dels för att jag inte hade något att ha på mig. Men också för att det här året bara har försvunnit. Hur i hela fridens namn kan det ha gått så fort?
Det känns som att tiden rinner genom mina fingrar och jag har inte hunnit med i närheten så mycket som jag önskade att jag hunnit vid 25.
 
Men så är det. Nästa år är ett stort år, det känner jag på mig. Jag hoppas och tror att mycket spännande kommer att hända och jag försöker fokusera på det positiva. Punkt.
 
Men nog om det, jag hittade en klänning. Inte den perfekta, det ska medges, men den duger för att fira in 2013 i. Ingen aning om vad jag ska ha för smycken, skor eller vad jag ska göra med håret dock. Men det brukar lösa sig.
Nu har jag just sett klart Avatar och ska strax gå och lägga mig för sista gången i år. Undrar vad årets sista dröm kommer att handla om? Äsch, haha, såhär håller jag alltid på! Årets sista frukost, årets sista dusch, årets sista bla bla bla...
 
God natt i alla fall! Det var det jag skulle säga! (Årets sista godnatt)
 
Fem-rätters?
Jag märker ganska tydligt hur statistiken inne på recept-bloggen (HÄR) går upp dagarna före högtider, så jag antar att folk är på jakt efter recept på gottesaker man kan bjuda sina nära och kära på!
Själv står jag som sagt för efterrätten i år och receptet på den kommer någon dag in på det nya året.
 
Men, jag tänkte tipsa om ett par rätter i alla fall som jag tycker passar bra att fira in det nya året med.
 
Först ut är en kantarelltoast som alltid allatid alltid går hem! Helst av allt ska den vara på gula kantareller men det går mycket bra med trattkantareller också. Gudomlig är den i alla fall! Och vill man göra den vegetarisk så är det bara att byta ut köttbuljongen mot grönsaksbuljong.
Receptet på kantarelltoasten hittar du HÄR
 
En soppa får stå som rätt nummer två i denna fem-rätters-meny. Fransk löksoppa går alltid hem och är lätt att förbereda. Extra festligt blir det med ost-toasten som faktiskt serveras i soppan. 
Receptet på den franska löksoppan finns HÄR
 
Lax Walewska vill jag tipsa om som fiskrätten. Alltså ord kan inte beskriva hur gott detta är! Lax i en fantastiskt god sås med smak av vitt vin och hummer. Till detta serveras gratinerad potatispuré och färska räkor och hummer. Perfekt till nyår med andra ord!
Receptet på Lax Walewska hittar du HÄR
 
Eftersom det ändå är nyårsafton så tycker jag att vi slänger in lite hummer i kötträtten också! En klassisk surf 'n turf med oxfilé, hummer och en god bearnaise. 
Receptet på Surf 'n turf finns HÄR
 
Och sist men allt annat än minst så har vi ju själva desserten. Jag tipsade ju om en hel del mousser och pannacottor för ett par dagar sedan då det är min favorit. Men nu tänkte jag tipsa om en glass som är riktigt god! Det är en dulce de leche-glass som bara smäääälter i munnen! Servera med en näve färsk frukt eller bär och ett tomtebloss så är den självklar på nyårsbordet!
Receptet på glassen finns HÄR