Kim Lindblom Eriksson

Bibimbap
Ohoj!
 
Denna lediga dag har spenderats med att göra absolut ingenting! Jag vaknade ganska tidigt, gick ner och åt frukost, och somnade om i soffan. La mig ute i solen en stund (riktigt hett ute ändå när man har en vindstilla hörna på tomten) och sedan tillbaka till soffan igen. Inte många knop med andra ord.
 
Nu har vi precis käkat middag. Koreanskt ikväll igen och denna gång blev det klassikern Bibimbap och Marcus tyckte det var supergott! Grönsakerna kunde han kanske inte care less about, men köttet slank minsann ner i en faslig fart!
 
Receptet på Bibimbap finns HÄR!
 
 
Vintips
I helgen drack jag ett så himla gott mousserande vin! Det är nog inget för de där mogna vin-kännar-smaklökarna som gillar när tungan liksom krullar ihop sig av torrhet. Tvärt om då är detta ett väldigt fruktigt och sött vin. 
 
En tydlig smak av jordgubb har det i alla fall och jag ÄLSKAR FÄRGEN. Farligt lättdrucket också så det gäller att vara lite försiktig med hur mycket man häller i sig. Fantastiskt! Wild Strawberry heter det och kostar runt 60-lappen på systemet.
 
 
Gangnam style
Den asiatiska veckan fortsätter och idag var det Korea som var inspiratör för dagens middag! 
Den här rätten lagade jag för första gången för säkert 15 år sedan. När min kusin skulle adopteras från Korea fick jag och mina syskon en bok vid namn "Här kommer Buo-Ran och Seo-Ran från Korea" som handlar om ett par tvillingtjejer som adopteras av en svensk familj, från Korea. I slutet av sagan (som handlar om adoptionsprocessen) finns tjejernas favorit-recept. Däribland detta- Bulgogi. 
 
Bulgogi betyder i princip "eldkött" på koreanska och egentligen ska köttet grillas på kol, därav namnet. Det är en koriansk variant av Yakiniku (som ju härstammar från Bulgogin) kan man säga. Hysteriskt gott är det och till och med min pappa som annars inte är världens största fan av asiatisk mat tog om säkert tre gånger!
 
Anyway, receptet finns HÄR!
 
 
Ikväll har alltså min pappa varit här och kopplat in diskmaskinen som kom idag. Lyckan är total och den hummar så fint i bakgrunden nu :) Sjukt vad bortskämd man blir med diskmaskin egentligen. Men äntligen kan vi få lite ordning och reda i köket i alla fall!