Kim Lindblom Eriksson

Just our (hawaiian) luck
Turen för oss här på Hawaii har inte direkt öst över oss 😅.

Just nu är det inte mindre än två stora orkaner på väg rakt mot oss och den första beräknas nå Hawaii redan nu i helgen. Den ska passera ett par öar innan den når oss och kommer ha minskat i styrka innan den kommer hit. Men det är ju ändå inte utan att man blir lite nervös. Framförallt för att vi på måndag ju ska flyga vidare! Går ju inte om vi är mitt i en orkan...

Idag har det i alla fall varit strålande sol hela dagen och vi har bara legat vid poolen. Har till och med bränt oss lite! 

På kvällen knallade vi bort till Ala Moana Center och åt middag på Jack in the box. Inte så gott som jag minns det., det är ju i och för sig 8 år sedan jag åt där sist, men ändå 😉

Nu är det mitt i natten här och hög tid att sova. Imorgon drar vi på äventyr över dagen till bland annat Pearl Harbor.

Följer Hurricane Ignacio noga...


Hawaiilunk
Tiden flyger förbi och vi har redan betat av halva bröllopsresan!

Vädret har varit lite trist här i Honolulu och natten till måndag (som jag ju skrev om tidigare) kom det mer regn här än vad det gjort sammanlagt under hela året. Alltså bad timing eller vad?

Mest har vi bara latat oss.. Eller ja, det är faktiskt allt vi gjort. Någon dag ska vi ta oss iväg till Pearl Harbor, annars är tanken med Hawaii mest bara sol och bad innan vi åker vidare till vår nästa och sista destination för denna resa.

Alla frukostar utom dagens har intagits på Dennys's. Deras frukost är faktiskt helt oslagbar när det kommer till riktig amerikansk diner-frukost!
En av kvällarna åt vi middag på The Cheesecake Factory och Oh My God vad mätta vi blev! Det på bilden med Msrcus är alltså vår förrätt. Sinnessjukt stor! Den hade räckt som varmrätt till oss båda två. Galet!Igår åt vi middag på California Pizza Kitchen och jag åt (det mesta av) en slags Club Sandwich pizza med avokado på. Smarrig men också den väldigt stor. Welcome to America!

Frukosten idag blev på IHOP då vi upptäckte att det låg tvärs över gatan från vårt hotell ☺️ gott men äckelmättande. Och Denny's är ju strået vassare så det får det bli imorgon igen!

Aloha flood warning!
Iiiiih vi är på Hawaii!

Efter ca 7 timmars superturbulent (typ hela resan!) flygning från Tokyo landade vi i ett mulet Honolulu.
Vi tog oss till hotellet hyfsat snabbt och checkade in. Och vilket fantastiskt hotell  sedan! Det är tydligen världens största Hilton och det är en hel "by" men hotellbyggnader (Skyskrapor) som ligger mitt på Waikiki beach. Lovely!

Eftersom vi inte kunde sova något på planet bestämde vi oss för att ta en liten nap för att återhämta oss lite.
Efter en tupplur gick vi ner och kollade in poolområdet och gick strandpromenaden bort mot Denny's som är min stora frukostfavorit i det här landet. Jag har också informerat Marcus om att det är där vi kommer att äta frukost varje dag nu ☺️

Vi passade på att käka middag där också igår 😆 och efter det strosade vi mest runt i området och spanade i lite butiker. 

Klockan är nu 5 på morgonen och jag har varit vaken i typ två timmar. Why, you ask?

Därför att plötsligt började min mobil att vibrera som besatt och det visade vara sig en varning för "flash flood" i området. Det hade blixtrat och åskat like crazy uppe i bergen tidigare på kvällen så regnet var ju oundvikligt.
Någon minut senare får brandvarnaren på hotellet ryck och gastar ut något på japanska. 
Fattade såklart inget så vi ringde receptionen som bad om ursäkt för felet och sa att det inte fanns något att oroa sig för.
En halvtimme, eller så, senare kom ett nytt meddelande i larmet som sa att det var ett falsklarm. Let me tell you, det kan man INTE sova sig igenom, effektivt som fan! Och nu kan vi typ inte somna om 😅

Ska försöka sova lite innan det är frukostdags. Förhoppningsvis har Denny's öppet idag trots lite översvämningar!