Kim Lindblom Eriksson

Kycklingfärs
Kikar in med dagens middagstips!
 
Jag försöker dra ner lite på rött kött här hemma och idag blev det kycklingköttbullar med sötpotatismos och gräddsås till middag. Riktigt gott. Mannen har inte ätit än så vi får väl se vad domen blir där. Men just kycklingfärs tycker jag faktiskt är rätt schysst att laga mat av.
Jag står knappt ut med "doften" av rå kyckling men det blir ju så jäkla gott när det är tillagat. Kycklingköttbullar och kycklingkorv är faktiskt underskattat!
 
Receptet på dagens middag hittar ni HÄR!
 
 
Wild child
En sak som jag tycker känns väldigt höstig är viltkött. ni vet, älg och sånt. Känns det inte som att det är bästa grejen att tända lite ljus och äta typ en smarrig renskavsgryta eller något?
Jag måste bli bättre på att laga mat med vilt, dels för att det är bättre än att vräka i sig nötkött i tid och otid men också just för att det liksom känns lite.. mysigare.
 
Äsch.. svårt att förklara märker jag!
 
I väntan på att jag ska fylla på förrådet med smarriga recept med just vilt så kan jag tipsa om ett par godingar jag lagat genom tiderna.
 
Den här fantastiskt goda västerbottentoasten med krämig röra på rökt ren gjorde jag (som en trio) till förrätt för ett par år sedan till nyårsafton. Perfekt toast att bara äta en liten av eller göra en stor. Kan också tänka mig att den passar i typ tunnbröd som man rullar ihop och skär i lagom stora munsbitar till exempel på en buffé eller så.
 
 Här har vi en finmiddag som heter duga! Helstekt renytterfilé med ugnsrostad pumpa och rödvinssky låter väl inte så dumt? Jag har för mig att jag gjorde denna till någon årsdag eller av någon annan anledning då vi ville ha lite finare middag hemma. Riktigt gott och just pumpa eller Butternut squash är ett så himla underskattat tillbehör.
 
 Vilda grytan är en sån där klassiker som vi äter hemma lite då och då, när suget på vilt faller in, haha. För ca hundra år sedan hittade jag detta recept på arla.se och det är liksom perfekt vardagsmat. Går snabbt att laga och faller de flesta (även de mest kräsna) i smaken!
 
Är ni sugna på fler recept med vilt eller charkuterier så kan ni kika in HÄR där jag ändå har lyckats samla på mig en del godingar genom åren.
WOW
Alltså nu får ni sätta er ner i båten för här kommer något ni vill lägga på minnet.
 
Denna vecka har vi alltså testat Linas Vegetariska kasse.
Igår testade vi den andra rätten som var Halloumibiffar med rostad sötpotatis och tomatsalsa och jag säger bara WOW! Av alla rätter vi provat från Lina är denna helt klart den bästa! Den var så fantastisk att jag typ längtar till lunchen imorgon då jag får äta min matlåda.
 
Marcus var inte riktigt lika frälst men åt ett lass ändå. Men ja, fantastiskt gott tyckte jag!