Kim Lindblom Eriksson

Onsdag
Guten morgen kära vänner!
 
Mjaarå! Är man ledig får man sova ut hur länge man vill! Natten har dock varit katastrofal för mig och jag har knappt sovit en blund tror jag. Har haft mer eller mindre konstanta sammandragningar och ont i magen i största allmänhet. Förhoppningsvis är det ett tecken på att något är på gång i alla fall!
 
Så mina planer för dagen är att åka och storhandla och sedan fortsätta städning/rensning här hemma. Ikväll har vi den andra och sista delen av föräldrautbildningen på MVC. Det ska bli spännande att se vad vi får lära oss!
 
Marcus har suttit som klistrad vid datorn de senaste dygnen på grund av någon spelgrej som släpptes häromdagen. Men jag ger honom det, det är förmodligen sista gången han kan sitta uppe och dygna framför datorn sådär innan barnen flyttar hemifrån, haha!
 
Normala klubben på bio igår
 
 
Biodejt och vecka 39
Hey peeps!
 
Idag har jag och Marcus varit på bio och kikat på filmen Livet efter dig. Den påminner rätt mycket om En oväntad vänskap som för övrigt ligger som nummer två på min lista över bästa filmerna i världshistorien. Mycket att leva upp till med andra ord ;) Men filmen var bra, gullig, mysig och lite sorglig. Lagom för en tisdag sådär.
 
Idag har vi dessutom hoppat in i vecka 39. Gaaaah det är så nära nu att man blir alldeles spattig!
 
 
Bebis: Barnets totala längd är nu ca 50 cm och det väger ca 3,2 kg i början av veckan och ca 3,37 kg vid veckans slut. Barnet omges nu av ca 1 liter fostervatten. De flesta barn har nu huvudet nedåt och ligger med hakan mot bröstet i det så kallade "huvudändläget" som är den vanligaste förlossningsställningen för barnet.
 
Min kropp: Jag tycker inte riktigt att det syns på bilderna jag tar men min mage har nu verkligen blivit gigantisk. Idag uppteäckte jag att jag fått två (!) bristningar på undersidan av magen. Hittills har jag bara haft en pyttig i huden där det en gång i tiden satt en navelpiercing. Sjukt irriterande för jag trodde, och hoppades, att jag skulle slippa. 
 
Mående: Rätt flåsig får man väl erkänna att man är nu, haha. Den senaste veckan har vi fixat en del med att släpa tävttmaskiner och åka  till tippen osv och trots att jag egentligen inte gjort något så har jag ändå haft träningsvärk. Sorgligt men sant, haha. Men mest mår jag rätt bra faktiskt. Konstigt nog känner jag mig piggare nu än tidigare i graviditeten!
 
Tankar: Alltså i ärlighetens namn vill man ju nu bara ha ut sin lilla bebis och få gosa! Vi längtar oss blå och varje sekund är bara en lång väntan. Tänk att vi snart får träffa vår lilla prinsessa! 
Tippen
Idag har vi varit duktiga må ni tro!
 
Vid lunchtid (precis efter frukost för mig och Marcus, med andra ord) satte vi igång och fyllde ett hyrsläp med vår gamla tvättmaskin och annat krafs som skulle iväg till tippen. Som tur är var min bror här och kunde hjälpa till, så snällt! I princip hela vårt förråd var fyllt till bristningsgränsen med crap som skulle till tippen och det är nu näst intill tomt, haha. 
Sedan var vi ytterligare en vända med trädgårdsavfall från både oss och från mamma. Så himla skönt att bli av med allt skräp som bara ligger som en stor sten på axlarna.
 
Ikväll kommer mamma hit med babykorgen som vår lilla tjej ska få sova i de första månaderna av sitt liv (när hon inte sover i vår säng med oss alltså). Hade jag köpt nytt hade jag aldrig köpt en sådan men den här har en historia bakom sig så det känns fint att hon ska få sova i den <3
 
Nu ska jag pyssla lite mer här hemma innan babykorg och middag står på schemat!