Kim Lindblom Eriksson

Tokyo- dag 3
Vår tredje dag i Tokyo spenderades mest nere i Shibuya med att gå i butiker och bara strosa runt på gatorna. 
 
På kvällen gick vi till en av de många arkadhallarna, egentligen mest bara för att ha fått se en men det var riktigt kul! Det var huuuuuur stort som helst och hade flera våningar med spelmaskiner och Purikura. Purin var nog det roligaste, tyckte jag. Det är som en stor fotoautomat med två rum. Det kostar bara ett par kronor för en session och man får då fem bilder. Man går in i första "rummet" som är själva "fotostudion", som en fotoautomat men större. Där inne får man instruktioner (på japanska, men det är en video så man hänger med hyfsat ändå) och så får man ta bilder.
När fotona är klara går man in i nästa rum och redigerar bilderna och lägger till text, stickers osv. Och sedan är man klar och då får man en fotoremsa eller två! Så himla kul!
 
Efter det gick vi till en Genki Sushi i närheten som var en så jäkla rolig restaurang! Alla sitter längs med en vägg med spår på. På varje plats fanns det vanliga- soja, pinnar, tekran, tepulver, ingefära. Men det fanns också en iPad på varje plats. På denna fanns en meny som man beställde direkt från. Och vips så kom maten åkandes på ett litet tåg på spåret på väggen. Så jäkla kul idé och en grymt sätt att äta sushi på! Tex. beställde jag någon slags räksushi med typ kål och massa majonäs på. En sån här tallrik gick på knappt 100 Yen, ca 7 SEK.