Kim Lindblom Eriksson

Babyshower
Åh vilken bra dag det har varit idag!
 
Jag kom hem till min mamma vid 16-rycket för att fira hennes födelsedag (som egentligen är imorgon). Men när jag kommer dit är en massa av mina underbara vänner och släktingar där och har gjort såå fint med ballonger och massa god mat och fika. Babyshower time!
 
Det var min syster som styrt upp och det blev verkligen sååå himla bra! Massa fina presenter fick vi till vår lilla ängel också. Längtar massa tills hon kan använda det :D
 
 
Skötbord
Åh vad klurigt det är det här med skötbord tycker jag.
 
Det allra smidigaste tänker jag vore att ha det i ett badrum av hygieniska skäl. Även om man numera kanske mest använder våtservetter och inte nödvändigtvis behöver direkt tillgång till vatten är det väl smidigt att kunna spola av kiddon i badkaret vid nödsituationer typ.
Men i badrummet på nedervåningen går det inte in en pinal till och badrummet på övervåningen har också dåligt med plats.
Det finns liksom ingen ledig yta att dundra in en stor möbel på och vi har snedtak över tvättmaskinen så det är inte heller ett alternativ.
Min svärmor tipsade om såna skötbord man kan ha ovanpå badkaret men både jag och Marcus känner att de är lite för instabila för våra nerver, haha. Men vi får kolla närmre på det ändå.
 
Så det enda alternativet som är kvar är ju att ha ett i sovrummet och då är ju frågan vilket? Jag tycker nya skötbord är onödigt nyra och därför har vi spanat en del på blocket. Det finns många bra annonser men alla vi hört av oss till har antingen sålt det och struntat i att ta ner annonsen, eller så svarar de bara inte när man hör av sig, så det är synd.
 
Idag har jag och Emelie varit på skötbordsjakt i alla fall. Rekat lite kan man väl säga så imorgon ska jag och Marcus försöka ge oss ut och kolla lite också. Finns ett på IKEA som vi båda tycker känns ok. 
 
 
 
Det här från Brio känns som det perfekta skötbordet. Men jag hittar det ingenstans så jag misstänker att de inte tillverkas längre? 
 
Annars kanske ett vägghängt skötbord á la Troll skulle kunna funka att ha på väggen ovanför badkaret? Värt att kolla upp också tror jag!
 
 
Vecka 34
Det är konstigt det här med magbilderna tycker jag. Min mage känns sååå himla stor men på bilderna tycker jag inte alls den ser så stor ut? Supermärkligt! Sämst bildkvalitet nu också men äsch, så får det vara.
 
I tisdags hoppade vi i alla fall in i vecka 34, it's getting clooooser!
 
Bebis:  Barnet är nu ca 42 cm lång från huvud till fot och väger ca 2,18 kg i början av veckan och ca 2,35 kg vid veckans slut. Nu kan barnet själv bekämpa lätta infektioner med sitt immunförsvar. Utrymmet minskar för varje dag och barnets rörelser blir större och långsammare. Kring den här perioden lägger sig en del barn tillrätta med huvudet i bäckeningången.
 
Min kropp: Vätska samlas i kroppen och jag märker det till exempel på att dina händer och fötter svullnar. Min blodvolym har ökat med ca en liter, men från och med nu håller sig blodmängden konstant fram till förlossningen.
 
Mående: Jag har börjat märka att jag lättare får sammandragningar när jag är ute och går. Behöver inte nödvändigtvis vara en långpromenad utan ett par steg till bilen räcker för att magen ska bli hård som en fotboll. Jag skulle väl inte påstå att det gör ont men det känns rätt otympligt. Mina fötter svullnar lätt upp (svinsnyggt) och jag har typ alltid ont i händerna när jag vaknar. Ska till MVC på måndag igen så då ska jag kolla upp möjligheterna för skenor till handlederna så att det inte blir värre.
 
Tankar: Det börjar närma sig förlossning och jag börjar bli stressad. Inte över att det ska göra ont osv för det är jag helt inställd på att jag inte kommer undan. Men mer för att bli klar med alla grejer här hemma. Det känns som vi har hundra saker kvar att ordna men sanningen är väl att det egentligen bara är skötbord kvar. Men ändå, det känns stressigt.