Kim Lindblom Eriksson

Ny vecka och ny carbonara
Ny vecka redan! I tisdags trillade vi in i vecka 30 men jag har inte fått till någon bild än så jag väntar med veckouppdateringen tills dess. Dock kan jag avslöja en sak- det är dags för mig att börja använda stödstrumpor! Herregud vad mina fötter varit svullna de senaste dagarna, de ser så himla obehagligt ut! Man kan liksom inte ens se några ben eller blodådror eller någonting.
 
Men till trevligare saker. Vi har ju kört en omgång med Linas denna vecka och häromdagen lagade jag deras variant av Pasta Carbonara och den var riktigt god!
Vi brukar alltid använda bacon och grädde men denna innehöll istället rökt bog och mjölk/creme fraiche och istället för gröna ärter var det sojabönor.
 
Marcus tyckte också att det var supergott så vi kommer nog köra på bog istället för bacon framöver. Blev en bättre sälta och inte så fettigt och sladdrigt som jag tycker bacon kan bli ibland.
 
Prova det vetja! Receptet finns HÄR!
 
 
Grillad grek
Igår kväll kom en leverans från Linas Matkasse som jag helt glömt bort, haha. Men det var perfekt timing eftersom jag inte hunnit veckohandla och vi hade i princip inga planer på vad som skulle ätas i veckan. Så nu har vi middagar planerade och klara i dagarna tre och så får jag helt enkelt veckohandla efter det.
 
Kassens (vi kör barnkassen, 3 dagar, det är faktiskt min favvo av alla vi har testat) första rätt denna vecka blev grillade nötfärsbiffar med ugnsrostad färskpotatis och tzatziki. Så skönt att det var grillvänligt väder idag igen för jag tycker att det är lite godare till just tzatziki faktiskt!
Grekerna knows their shit! Det var smarrigt! Marcus är inget fan av tzatziki men han åt med god aptit ändå, så det fick tummen upp!
 
 
Save the date
 Att skicka Save the date-kort är väl egentligen inte något som hör till svenska bröllopstraditioner utan är nog (jag gissar lite här) något som hämtats från USA.
 
Ett Save the date skickar man för att man vill "förvarna" om ett stundande bröllop i väldigt god tid. Det kan skickas lååång tid i förväg men det vanliga är väl att man skickar det ett par månader innan de riktiga inbjudningarna. Det kan vara för att man t.ex. gifter sig på ett väldigt populärt datum, mitt i industrisemestern eller om man har långväga gäster.
Dessutom kan det ta bort stressen över att behöva ha prick varenda detalj klar innan man skickar själva inbjudan till gästerna.
 
Vi valde att skicka Save the date till våra gäster och jag har för mig att vi skickade dem i januari/februari någon gång. Då hade vi kyrka och festlokal bokad så datumet kändes 100% säkert. Och det är egentligen allt som behöver vara helt säkert för just detta.
 
Det finns oändliga varianter på Save the date-kort som är mer eller mindre kreativa. VI själva ville hålla kortet enkelt och bara med den mest grundläggande informationen. Dock är det viktigt för mig att ha en röd tråd så jag ville absolut att designen på alla trycksaker skulle vara klart. 
Jag lattjade runt lite i photoshop för att testa olika designer och layouter innan jag slutligen hittade en jag var nöjd med. 
 
Färgerna skulle givetvis vara genomgående för hela bröllopet och vi var väldigt överens om att vitt, puderrosa och guld var the way to go. Men för att verkligen hålla den röda tråden bestämde jag mig också för 3 olika typsnitt som alla trycksaker skulle hålla sig till och 2 olika färger på texten.
 
Den enda information vi delade med oss av i Save the date-korten var 
 
* Vad händer? Vigsel mellan Kim & Marcus
* Vilket datum? 15 augusti
* Vilken kyrka? Riala Kyrka
 
och sedan skrev vi helt enkelt bara att inbjudan följer. På så sätt hade alla våra gäster koll på datum att plita ner i kalendern och ett hum om vart vi skulle hålla hus. Det var allt de behövde veta, for now, resten fick de vänta lite på.
 
Nu har jag ingen bild på hur kuverten såg ut (har på inbjudan, som var likadan fast annan storlek typ) men vi gjorde ett eget monogram som följde med lite överallt i bröllopet. På kuvert, vigselprogram, tårta osv. Gästernas namn och adresser höll sig också till ett av typsnitten (Copperplate).
 
Korten tillverkade jag själv med papper köpt på Pyssloteket och texten printades i mammas laserskrivare. Mycket klippa och klistra och en hel del pill för att få till det rätt. Men jag är så sjukt nöjd med resultatet ändå!