Kim Lindblom Eriksson

Buffar
Vet ni? Nu tror jag faktiskt att jag kan känna bebis röra sig i magen!
De senaste dagarna har jag känt som små buffar precis från där bebis ligger men eftersom det fortfarande är så svaga små kickar så är det svårt att veta om det är bebis eller typ tarmarna som rör sig. Haha.
Men nu är jag faktiskt ganska så säker på att det är bebisen.
 
Imorgon åker jag och Marcus till New York och blir borta 6 dagar. Samma dag som vi kommer hem, torsdag nästa vecka, ska vi på RUL och kolla så att allt står rätt till med ungen i magen. Så spännande och lite nervöst. Hoppas hoppas hoppas allt ser fint ut. Men än så länge verkar h*n ha växt på bra och det känns ju alltid skönt.
 
Mitt illamående är mer eller mindre borta (peppar peppar) nu men jag tar ändå med mig åksjuketabletterna till NYC, för att vara på den säkra sidan. Hostan sitter dock i och nu börjar jag känna mig lite öm i halsen. Hoppas det går över fort nu!
 
Nu ska jag fortsätta packa. Åh vad jag längtar tills imorgon!
 
Jag i Brooklyn Bridge Park 2013
Waikiki- dag 8
Näst sista dagen på Hawaii innan vi begav oss till vår sista destination för bröllopsresan bestämde vi oss för att åka ut till Pearl Harbor. Är man på Hawaii eller Oahu i alla fall så är det faktiskt en sådan grej som man bara inte får missa.
Det är svårt att förklara på ett bra sätt, man måste liksom vara där för att känna känslan, lidandet, sorgen. Det hela är överväldigande faktiskt. 
 
"Huvudattraktionen" i Pearl Harbor är väl att åka ut till Arizona Memorial. Man åker på en guidad rundtur med båd och får kliva ombord på promen som är byggd ovanför det förlista skeppet. Delar av skeppet sticker fortfarande upp ur vattnet och trots att det gått 70 år sipprar det fortfarande upp olja från vraket. tusentals män ligger fortfarande begravda under ytan och man blir lätt överväldigad av allt som utspelat sig här.
 
En annan grej vi gjorde var att åka ut till ett battleship som faktiskt var det skepp man signerade fredsavtalet med Japan på. Fascinerande att gå runt och kika på skeppet, hur de levde och arbetade ombord på det.
 
På vägen tillbaka till hotellet svängde vi in på en av de största och vackraste kyrkogårdarna i Honolulu. Helt otroligt och med en fantastisk utsikt över stilla havet.
 
På kvällen, tillbaka i Waikiki, gick vi ut och åt middag och tittade spontant in på en italiensk restaurang. Den var lite halvtom vilket inte alltid är ett bra tecken men vi chansade.Till förrätt delade vi på en ost och chark-tallrik. Till varmrätt åt Marcus något kött och jag åt det godaste jag har ätit i hela mitt liv. Det var en hummerravioli i vitvinssås och jag överdriver inte när jag säger att jag hamnade i himlen vid varje tugga. Det här är en måltid jag aldrig kommer att glömma! Il Lupino heter restaurangen om ni är sugna på något himmelskt gott och har vägarna förbi Waikiki.
 
 Vill du läsa mer om vår fantastiska bröllopsresa hittar du det HÄR, HÄR och HÄR!
 
 
 
 
 
Påskfavoriter
Glas påsk! 
 
Skärtorsdag idag och hos oss är det den officiella starten på påsken. I vanliga fall brukar jag alltid ställa till med stor påskmiddag för våra vänner här hemma men eftersom både jag och Marcus är sjuka fick vi skjuta lite på den i år. Förhoppningsvis kan vi ta det nästa vecka om vi båda är pigga och krya.
 
Jag börjar faktiskt känna mig lite bättre men Marcus är fortfarande helt sänkt av sin lunginflammation som det igår visade sig att han dragit på sig.
 
Oavsett tänkte jag bjuda er på lite härliga recept på två klassiker på vårat påskbord. Vi är inte mycket för påsklamm men dukar gärna upp till buffé med sådant som numera är klassiker på vårt påskbord!
 
Mammas laxtårta är en sån där klassiker som vi alltid har på julbordet och jag brukar ALLTID ha den med på påskbordet. Den är så sinnessjukt god att den ju egentligen kan ätas året om, men då kanske det speciella med den försvinner. I vilket fall, gör den du också!
 
Min moster Karin har vid ett par tillfällen bjudit på denna fantastiska potatissallad och den är lika god varje gång. Jag har för mig att orginalreceptet innehåller en massa ruccola också men det gillar inte jag så den brukar jag skippa. Den är rätt somrig och passar perfekt till grillat men den brukar ha en stående plats på vårt påskbord, för den passar perfekt där också!