Kim Lindblom Eriksson

Fotograf
Äntligen har jag sorterat lite bland bröllopsbilderna. Det tog sin lilla tid, för vi fick nästan 700st av fotografen, men jag är så sjukt nöjd!
 
Jag kommer ihåg när Marcus hade friat och vi började planera bröllopet, då skrev jag att "oj oj nu kommer det bli mycket bröllopsplanering här i bloggen framöver".. och så blev det typ ingenting.
Delvis berodde det på att vi ville hålla lite hemligt så att det skulle bli en överaskning för våra gäster, men också för att det var en så himla stressig period med planeringen att bloggen liksom sköts åt sidan.
 
Men jag tänkte börja med att berätta lite om fotografen vi valde. Varning för världens längsta inlägg!
 
Att anlita en bröllopsfotograf kan faktiskt bli en riktigt dyr historia. Men är det någonting jag är glad att vi inte kapade ner på så är det just fotografen för bilderna är det som verkligen kommer att följa med oss resten av livet.
 
Vi gifte oss ju ute i Norrtälje och även om det finns en uppsjö av bröllopsfotografer med mer eller mindre utbildning idag så var det inte helt lätt att hitta någon där ute som vi tyckte höll tillräcklig kvalitet.
Visst, vi kunde ha bokat in någon annan från t.ex. Stockholm men då hade det blivit betydligt dyrare med tanke på reskostnaderna.
 
Till slut hittade jag i alla fall Jenny Öhman genom intensivt googlande. Jag skickade iväg ett mejl till henne och frågade om hon var ledig vårt datum. Det var hon lyckligtvis och hon skickade över sin portfolio och en prislista.
Efter lite mejlande fram och tillbaka bokade vi in en träff i Norrtälje för att titta närmre på bilderna och prata mer om vad vi var ute efter till vårt bröllop.
 
Efter mötet var vi supernöjda och bokade henne. Världens gulligaste tjej och såå himla duktig!
Vi bokade in en halvdag vilket betydde 7 timmars fotografering. Där skulle vi då klämma in förberedelser, vigsel, porträtt och lite festmingel. 
Innan själva bröllopsdagen hade vi dessutom en testfotografering där vi fick vänja oss vid att stå framför kameran samt se lite hur hon jobbade. Allt var perfekt!
 
När själva dagen kom, den 15 augusti 2015, kom Jenny ut till Rånäs Slott och var med medan jag och mina tärnor gjorde oss redo. Dels hann hon fota en hel del av det, men också en hel massa vackra bilder på omgivningen runt slottet och i sviten!
 
Vi blev faktiskt lite sena iväg från slottet och vi hade ca 40 minuters körtid från slottet till kyrkan där vigseln skulle ske. Så både vi och Jenny rejsade. Jenny skulle gärna vara i kyrkan innan oss för att hinna fota Marcus när han fick se mig i klänningen för första gången och sedan hinna in i kyrkan så att hon var där innan vi kom in.
Det var stressigt och nervöst, men vi lyckades!
 
Sedan smet hon alltså in i kyrkan och jag kan ärligt säga att varken jag eller Marcus ens märkte av att hon var där inne. Hon var så himla diskret och proffsig att vi inte hade en susning om att hon var både framme vid altaret och längst bak i kyrkan flera gånger om under tiden där inne. Sedan hade vi väl tankarna på annat håll också såklart men det var liksom lite känslan under hela dagen. Hon var så trevlig och diskret att vi inte alls kände oss nervösa med hennes kameror omkring och resultatet blev ju väldigt fina och spontana bilder!
 
Givetvis var hon ute ur kyrkan före oss också och kunde föreviga när vi klev ut till gästernas jubel och såpbubblor också! 
 
Efter det åkte vi upp till ett ställe i närheten för att ta porträttbilderna!
 
Efter porträttfotograferingen rejsade Jenny iväg till festlokalen för att vara där innan vi kom dit. Något jag är otroligt nöjd med är att hon tog så många fina bilder på våra gäster också! Jag tror att det lätt glöms bort att fota dem men för oss är det minst lika roligt att ha bilder på dem från vår stora dag.
Hon fotade både mingel, detaljbilder från festlokalen och en bit in i middagen innan hon diskret lämnade oss åt festen.
 
Efter bröllopsdagen fick vi först på måndagen efter lite smakprov på ett par av bilderna hon tagit och vi märkte redan då att det skulle bli sjukt bra.
Sedan skulle det dröja nästan tre månader innan alla bilder kom på grund av förseningar. Men som kompensation för det fick vi ett helt fantastiskt inbundet album med massa vackra bilder så över lag är vi väldigt väldigt nöjda.
Så som sagt, är det något man absolut inte ska skippa så är det just en bra fotograf. Värt varenda krona!