Kim Lindblom Eriksson

Let them eat cake
 Även om jag själv ibland gör tårtor och cupcakes till andra var jag rätt bestämd med att inte göra tårtan till mitt egna bröllop. Framförallt för att inte addera mer saker till den redan milslånga listan över saker jag var tungen att göra, men också för att jag hört att det betyder otur att baka sin egna brölloptårta. ;)
 
Vi gifte oss ju som sagt i Norrtälje så jag ville gärna hitta någon i relativ närhet som kunde göra tårtan för att slippa allt för långa transporter. Efter lite googlande hittade jag en tjej i Norrtälje som driver företaget Tårtstugan. Av bilderna på hennes hemsida att döma var hon helt klart rätt kvinna för jobbet och priserna var överkomliga. Jag bokade in en konsultation med henne då jag och Marcus åkte ut till hennes lilla tårtverkstad som låg på hennes gård och provade lite olika smaker och diskuterade utséende.
Vi kom fram till att Vanilj och Jordgubb fick bli smakerna och när det gällde utséende fick hon ganska fria händer. Vi ville ha tre våningar, vit tårta fast en av våningarna skulle vara klädd i guld och ha vårt Monogram på. Blommorna skulle gå i samma färg som brudbuketten men utformningen av dem fick hon själv bestämma.
Hon levererade tårtan till lokalen samma dag som bröllopet var, i en kylbox så att den skulle stå sig bra, till serveringspersonalen som sedan ställde fram den när det var dags.
 
Vi hade ingen dessert efter middagen utan körde enbart på tårtan vilket blev perfekt. Alla var så himla mätta så en dessert på det hade bara varit galet. Så tårta, kaffe och avec fick stå för efterrätten!
 
Bilderna är lånade från tartstugan.se
 
 
 
 
Läs mer om vårt bröllop HÄR!