Kim Lindblom Eriksson

Besök på barnakuten
Usch den där fredagen blev ju inte alls så där fredagsfeelinghärlig som jag hade tänkt mig.
I ett par dagar har Olivia varit lite försiktig med sin högerfot och nästan haltat lite ibland. Men igår morse var hon jätteledsen och ville absolut inte stå på det benet alls.
Jag och Marcus blev lite rädda att hon hade råkat stuka foten eller något så Marcus åkte iväg med henne till vårdcentralen för att vara på den säkra sidan.
På vårdcentralen trodde de snarare att det hade med knäet att göra då hon inte riktigt kunde räta ut det och skickade oss direkt till akuten för att röntga. De plockade upp mig på jobbet på vägen så att jag kunde vara med.
 
Glad tjej i väntrummet i alla fall <3
 
På akuten kände och klämde de och hon kunde räta ut knäet så sjuksköterskan trodde det kunde vara höftsnuva. Men när hon väl fick träffa läkaren verkade hon inte ha ont i höften längre och allt kändes bra så han var mer orolig för en spricka i smalbenet. Hon fick röntgas men där kunde man inte se något fel.
Så summan av kardemumman var att hon förmodligen hade stukat foten lite och att det var därför hon inte ville sätta ner den.
 
Igår kväll blev hon supervarm och hängig och tvärdäckade strax innan sju. Så vi nattade henne då och hoppades att hon skulle vakna idag och må mycket bättre. Vid 22-23-tiden vaknade hon och var ledsen och skrek och grät till 02. Hon fick Alvedon vilket inte alls var kul men hon verkade må bättre en stund av det i alla fall.
Idag vaknade hon vid halv nio pigg och glad men kan inte gå. Hon går sämre idag än igår och kan inte stödja sig på benet. Pigg och glad i övrigt som sagt, och ingen feber. Det är bara benet som inte vill.
Därför tror jag ändå på höftsnuva. Alla symptom stämmer. Enda är att hon är lite yngre än den typiska målgruppen (2-12 år) men det kan inte uteslutas ändå tycker jag. Är hon inte bättre imorgon åker vi tillbaka till akuten för en second opinion, något läkaren igår ändå rekommenderade om det inte blev bättre. Man vill ju inte missa något och jag ser gärna att de i alla fall gör ett ultraljud på höften bara för att vara 100% säkra.
Det är visserligen inget man behandlar ändå. Men då vet vi i alla fall vad vi har att förhålla oss till de närmsta veckorna.
#1 - Sussie

Men lilla gumman! Krya på henne ❤️