Kim Lindblom Eriksson

1/2 - 1
Woop woop ikväll somnade Olivia i sin egna säng. Jag ser det som en halv seger. Jag satt visserligen bredvid och klappade på henne tills hon somnade, men det är ett steg i rätt riktning. 
 
Idag har jag och Olivia varit iväg till Sollentuna Centrum med Emelie för att titta lite i butikerna. Jag kom därifrån ett par jeans rikare så jag får väl känna mig nöjd ändå. 
 
I förmiddags var vi också och hämtade min mamma som kom med färjan från Riga. Oli fick en Teletubbiegosis i present och jag fick en flaska glittrigt bubbel. Fin att titta på förstås, frågan är bara hur den smakar. Min erfarenhet säger- ju finare flaska, desto äckligare innehåll. Men jag ska inte döma den innan jag smakat, så jag håller tummarna. 
 
Imorgon ska vi hem till Angelica på lunch. Ska bli kul att få se Olivia med Charlie och Vincent, de har ju inte setts på nästan hela sommaren nu! De kommer ha utvecklats så himla mycket sedan sist, så det ska bli roligt! 
Imorgon fyller dessutom min mamma år så det blir till att fira på kvällen. Mysigt!
0-1
Blä nu är Marcus lediga helg slut och imorgon jobbar han igen, som för de flesta andra I guess, haha. Men nu jobbar han bara nästa vecka och sen är han ledig i hundra år så jag ska inte klaga. Ska bli så konstigt att han är hemma hela dagarna!
 
Idag tog vi i alla fall en sväng till Globen och spanade in en butik Marcus längtat ihjäl sig efter att få besöka, nämligen nya DIF-butiken. Han var i himmelriket och köpte en DIF-napp till Oliven, hehe. Sedan åkte vi förbi kyrkogården och hälsade på pappa innan vi åkte hem.
Eller ja, åkte och storhandlade och sen åkte vi hem.
Seeeen tog Marcus med sig Olivia på middagsdejt med hans kompis och jag fick lite alonetime. Skönt!
 
Jag lagade middag till mig själv (och matlåda till Marcus, osäker på om han kommer gilla den dock, men han kan ju smaka) osv.
 
Nu ikväll skulle jag natta Oliboli och bestämde mig för att göra ett nytt försök att få henne att somna "själv" med Jo Frosts Time Control-metod. I princip handlar det om att man gosar, matar osv. Sedan lägger man barnet i sin säng och säger godnatt och lämnar rummet. Ungen kommer skrika och det låter man henne göra i två minuter. Sen går man in, lägger ner barnet igen om det ställt sig upp, hyschar och går ut igen. Sedan dubblar man tiden och väntar i fyra minuter, samma visa igen, åtta minuter, 16 minuter, 32 minuter osv tills barnet sover lugnt i sin egna säng. 
 
Efter att två min gått gick jag in till Olivia, pussade henne och la ner henne igen. Gick ut. En minut senare skriker hon så mycket att hon hulkar, kippar efter andan och lägger en riktig kalaspizza. Jo Frost vs. Olivia. 0-1.
 
Grillmiddag med spexaren
Ledig helg (för Marcus alltså) woop woop! Han jobbade megasent igår så han sov ju till lunch men efter det gjorde vi oss i ordning och åkte ut till landet och hans familj där det vankades mysig grillmiddag.
Oliven var lite blyg till en början men höll sedan låda resten av kvällen. Hon har blivit en sån himla clown och ska hela tiden göra sig till för att få alla att skratta och det är ju dögulligt! Mot kvällen, när det hade passerat läggdags för henne blev hon dock lite övertrött och övermammig. Hon blev dessutom helt hysteriskt när jag satte på henne strumpor och betedde sig som att jag huggit av fötterna på henne. 
Hon har väl blivit ett riktigt barfotabarn nu i sommar, haha.
 
Nu är vi i alla fall hemma igen och jag är mer än redo för lite sömn. Imorgon har vi inget speciellt på agendan men förhoppningsvis kan vi beta av lite fix här hemma!