Kim Lindblom Eriksson

Bra Barnmat
Jag har försökt bli lite bättre på att göra egen barnmat den senaste tiden och det verkar funka bra. Dock köper jag ibland fortfarande barnmat på burk. Det är så himla smidigt om man ska iväg någonstans eller för att få inspiration och låta Olivia testa nya smaker.
Köttbullar med lingon (Nestlé) fick en riktigt fet tumme ner från finsmakarn. Dock gjorde jag ju torsk med grönsaker och ostsås härom veckan och det var en hit. Någon dag senare gjorde jag kyckling med sötpotatis och den gick inte alls hem. Idag däremot gjorde jag kycklinggryta med sötpotatis och ärter (lite annat recept) och det protesterade hon inte alls mot.
Kul att testa lite olika rätter och se vad hon gillar och inte gillar.
 
På bokrean i våras köpte jag en kokbok från den brittiska barnmatsmogulen Annabel Karmel och det är där i jag hittat dessa recept. Lätt cheesy bilder som skriker amerikansk hemmafru men det är en bra variation på recept och hittils har ju Oli faktiskt gett tummen upp till de flesta. Den är indelad i kapitel för bebisens olika åldrar först och främst så i början är det mest grönsaks- och fruktpuréer och sedan ökar "svårighetsgraden" på maten succesivt med barnets ålder. Dessutom finns massa bra läsning om hur man kan tänka kring barns matvanor och upplägg. Kul för en kokboksjunkie som mig helt enkelt!