Kim Lindblom Eriksson

Dumplings
Olivia var sååååå trött ikväll! Vi åkte upp till coop en sväng för att handla grejer till middagen och när vi kom hem var det som att hon från ingenstans blev MEGATRÖTT och ville bara vara hos mig, inte äta, inte göra det och inte det. Inget dög liksom. När vi (jag och Marcus i alla fall) hade ätit klart fick hon hoppa ner i badet och var lika nöjd som hon alltid är när hon får bada, men sedan var det tjurigt som tusan igen så då var det tack och god natt. Hon somnade innan huvudet slog i kudden. 
 
Till middag testade vi i alla fall den här "nya" dumpling-grejen som finns i vad som känns som nästan alla lite större matbutiker numera. Det är som en rostfri kyl och frys med massa dumplings, såser, téer och bamburkorgar för att fixa dumplings hemma. 
Vi köpte i alla fall en bambukorg och två olika sorters dumplings och åkte hem och testade! Jag svängde ihop en sås av soja, sweet chilisås, ingefära, vitlök och sesamolja och serverade med ris.
 
Kycklingdumplingsen var staaarka men ändå min favorit. Marcus föredrog de med biffchili och koriander men jag tyckte koriandern tog över för mycket. Det var faktiskt första gången Marcus åt dumplings och jag tror de fick godkänt. Nästa gång vill jag prova de vegetariska, men de sa M blankt nej till så det kanske blir någon kväll när han inte är hemma, hehe. 
Ling Long och mangoplättar
Igår var jag, som sagt, ute med ett par gamla kollegor som jag inte träffat på länge. Jag tycker det är så himla kul när vi ses för trots att det var nästan ett år sedan vi sågs sist så var det precis som att vi sågs på jobbet häromveckan. Fast vi hade mer att prata om nu kanske, haha.
 
Vi åt på Ling Long som var superbra! Deras Bao (måste lära mig att göra bao hemma!) med Shiitakesvamp var magisk och drinkarna fantastiska. Hur ballt med deras logo i isbiten på bilden ovan förresten? Det är detaljerna som gör det! Efter det gick vi till Grodan och tog ett par drinkar och den traditionsenliga Gammeldansken (lika vidrig som vanligt) innan vi alla skiljdes åt och åkte hemåt. 
 
Jag var hemma strax före ett tror jag och då sov båda mina älsklingar redan gott. Olivia överaskade med att sova typ hela natten och när hon ville gå upp vid sju så var Marcus en ängel och tog med henne ner så att jag kunde sova en stund till. Det behövdes! En Billys Pan Pizza till frukost så var jag på banan igen! 
 
Nu sover Marcus och Olivia igen och jag passar på att plocka lite här hemma. Egentligen hade jag tänkt göra ribs till middag men det pallar jag faktiskt inte så jag tror det blir någon hämtmat kanske. 
 
Igår gjorde jag förresten ett himla smarrigt mellis till mig och Oliven. Det blev inget mindre än mangoplättar! Det doftade LJUVLIGT när jag stekte dem och de var dessutom väldigt enkla att göra. Snabbt och gott mellis :)
 
Nya tider
You guys.. här har det verkligen ekat tomt den senaste tiden! Jag har haft fullt upp och igår skrev jag faktiskt på papper för ett helt nytt jobb, så det blir inte mindre fullt upp framöver. Mitt jobb har ju inget här på bloggen att göra men jag kan i alla fall säga att jag alltså inte är kvar på Tele2 utan börjar på ett helt nytt bolag om någon vecka och jag är SJUKT TAGGAD. 
Det kommer dock kännas märkligt att förutom allt det nya med det börja jobba heltid och vara borta från Olivia så mycket. Men Marcus är hemma med henne tills hon börjar på förskolan i januari, så det går nog ingen nöd på henne!
 
 
Imorgon ska jag ut och käka middag med ett par gamla kollegor som jag inte träffat på länge. I vintras var nog sist vi sågs så det är hög tid för en reunion! Meeen om jag ska orka med det är det dags för mig att gå och lägga mig. Jag är såååå trött (surprise huh?)!