Kim Lindblom Eriksson

Dumplings
Olivia var sååååå trött ikväll! Vi åkte upp till coop en sväng för att handla grejer till middagen och när vi kom hem var det som att hon från ingenstans blev MEGATRÖTT och ville bara vara hos mig, inte äta, inte göra det och inte det. Inget dög liksom. När vi (jag och Marcus i alla fall) hade ätit klart fick hon hoppa ner i badet och var lika nöjd som hon alltid är när hon får bada, men sedan var det tjurigt som tusan igen så då var det tack och god natt. Hon somnade innan huvudet slog i kudden. 
 
Till middag testade vi i alla fall den här "nya" dumpling-grejen som finns i vad som känns som nästan alla lite större matbutiker numera. Det är som en rostfri kyl och frys med massa dumplings, såser, téer och bamburkorgar för att fixa dumplings hemma. 
Vi köpte i alla fall en bambukorg och två olika sorters dumplings och åkte hem och testade! Jag svängde ihop en sås av soja, sweet chilisås, ingefära, vitlök och sesamolja och serverade med ris.
 
Kycklingdumplingsen var staaarka men ändå min favorit. Marcus föredrog de med biffchili och koriander men jag tyckte koriandern tog över för mycket. Det var faktiskt första gången Marcus åt dumplings och jag tror de fick godkänt. Nästa gång vill jag prova de vegetariska, men de sa M blankt nej till så det kanske blir någon kväll när han inte är hemma, hehe.