Kim Lindblom Eriksson

Restaurang Waipo
Hallå! 
 
I helgen tog jag med mig Olivia och susade iväg till Småland för att hälsa på min mormor och morfar. Mest mormor då eftersom hon fyller år idag, så helgen spenderades lite med att fira henne. Vi gick ut och åt och fikade på tårta osv. Vi åkte i lördags morse och kom hem sent igår kväll. 
Marcus fick en välbehövlig HEL natts sömn och nu verkar han äntligen ha blivit av med sin sega förkylning. Olivia med för den delen. Jag däremot har varit superhängig hela dagen men hoppas det inte blir värre, känns lite bättre nu ikväll i alla fall.
Marcus har varit borta på en man date ikväll så jag har fått lite ensamtid efter att Oli somnade i form av ett avsnitt av Outlander. Alltså jag DÖR vad spännande det är!
 
I fredags var jag ute och åt med ett par vänner. Middagen var en 30-årspresent till min kompis och vi åt på Waipo och det var såååååå bra! Vi tog en 9-rätters (!) avsmakningsmeny och det var helt sinnessjukt gott allting.
 
Vi började med en varsin Rossini. Magiska!
 
Första rätten var dumplings! Tre olika faktiskt. En med kyckling, en med räkor och en med fläsk och räkor och två olika såser till. Den röda såsen var sjukt stark, den andra var sjukt god.
 
Rätt nummer två och tre var friterad bläckfisksallad och Jätteräkor med wasabimajo gömda i friterad sötpotatis. Alltså de där räkorna var gudomliga!
 
Rätt fyra var en sagolikt god Bao med sidfläsk och massa gott i. Verkligen en topprätt! Rätt fem var friterade, fyllda kinensiska pannkakor som doppades i en fantastisk sås med bland annat soja och pepparrot!
 
Sedan kom rätt sex, sju och åtta in och bestod av wokad kinesisk peppar (det gröna). När jag frågade om de var jättestarka flinade servitören bara och sa "de kan vara det".. Ella fick en som inte alls var stark medan jag och Malin bokstavligt talat höll på att brinna upp. De var sjukt starka! De neutraliserades något tack vare den ångkokta torsken som var supergod. Det var också en wokad biff i en jättegod sås!
 
Till efterrätt valde vi allihopa klassikern friterad banan med glass och kolasås. Döööör vad gott det var!