Kim Lindblom Eriksson

Vegetariska bönburgare
Sjukstugan fortsätter här hemma och nu har även jag och Marcus börjat känna oss lite rossliga i halsen. Hoppas det inte blir mer än så och att Olivia snart blir kvitt sin förkylning! Ikväll verkade hon bättre i alla fall (även om hon tydligen tjurat oavbrutet prick hela dagen) och var mest bara väldigt snorig. 
 
Egentligen hade jag tänkt göra något av falukorv till middag men vi glömde att ta ut den ur frysen och jag hade ingen plan B. Så vi körde plan C istället och hämtade hem middagen från ChopChop.
 
Igår däremot gjorde jag vegetariska hamburgare till middag. Det absolut bästa hamburgerbrödet är brioche-brödet från Garant och det är liksom ett måste när vi gör burgare hemme (eller Frisco, men det gillar inte Marcus). Sedan använder jag gärna ICAs egna hamburgerost i skivor. Bra, tjocka skivor som smälter fint och smakar bra. Själva burgaren är gjord på kidneybönor och smakade faktiskt lite hummus. Man kan gott steka på dem lite längre så blir de lite fastare i konsistensen. 
Marcus tyckte de var lite för mjuka i konsistensen men jag tyckte de blev bra ändå, men som sagt, kosta på er att steka dem lite längre så blir de riiiktigt goda! Jag serverade grönsaksstavar med dip till dem också, kändes lite nostalgiskt på något vis!
 
Receptet finns HÄR!