Kim Lindblom Eriksson

Första värkarna
För prick ett år sedan, nästan exakt på minuten faktiskt, låg jag här hemma i vår säng och kände något jag inte känt på länge. En lite molande värk i min (enorma) mage. Åtta dagar efter att Oli beräknats födas hade jag nästan gett upp hoppet om en spontant startad förlossning. Jag tänkte att nu känner jag efter så pass mycket att min hjärna liksom hittar på dessa värkar som började komma. De var inte så starka men jag sa till Marcus att "nu känns det faktiskt lite som värkar.. eller nåt.. något är det nu.." 
De var klena och oreglebundna så jag låg mest och vred och vände mig resten av natten sen, men lyckades få ett par timmars sömn i alla fall!
 
Så sjukt att jag var så här stor för bara ett år sedan! Fast ändå, ett helt år har liksom gått!
 
Idag var Olivia på 1-årskontroll. Hon kan nu skryta med 79 ståtliga cm och 10 450 gram! Inte dåligt för vår lilla skrutt! Hon fick också två sprutor som inte alls var roliga :(
 
Nu ikväll tyckte jag hon kändes lite varm så jag skulle ta tempen på henne och hon FREAKADE ur totalt. Bara skrek och grät så fort jag kom i närheten med tempen. Till slut kom vi på att hon förmodligen tyckte termometern såg ut som en spruta och blev jätterädd för den, stackars älskling! Men hon har ändå varit vid gott mod idag och ikväll, men trött som en gnu när det var dags att sova.
Köttfärslimpa
Gaaah jag är så trött så jag borde verkligen sova redan. Olivia var en riktig monsterbebis inatt och bara grät och skrek och tjurade och ville bara INTE sova. Till slut gick Marcus upp med henne och kollade på Youtube-klipp i 20 minuter och då var hon minsann tyst. Men så fort de kom tillbaka till sängen började hon gasta igen. Så till slut gav vi med oss och fixade välling till henne och då somnade hon om. Suck. Jag ser sååååå fram emot den morgonen jag vaknar och hon fortfarande sover efter att ha sovit hela natten. Dröm!
 
Till middag idag lagade jag en riktig svensk klassiker.. Eller vänta.. Det kanske inte är så svenskt egentligen? Men i vilket fall lagade jag Köttfärslimpa med potatismos och gräddsås. Supersmarrigt och Marcus tog till och med två gånger. Han brukar inte vara superförtjust i typ pannbiff, köttfärslimpa osv. så det här var ju ändå ett gott betyg!
 
Receptet finns HÄR!
 
 
Nu ska jag ta en snabbdusch och sedan är det bara over and out, my friends!
Lekrum och kräftskiva
Idag har vi varit iväg till Mall of Scandinavia och spanat lite i ett par butiker. Efter en stund tröttnade Olivia på att sitta i vagnen så vi gick iväg till lekrummet de har där och det var SUCCÈ! Det är så himla stort och fullt med andra barn, många i hennes ålder till och med, och kul grejer att titta på. 
Hon knatade runt och tittade på allt och lekte i glasskiosken, och åkte rutschkana och allt möjligt. Några andra småtjejer, kanske i treårsåldern, tyckte Oli var supergullig och höll på och gullade med henne och lekte och busade också. Det var poppis hos den lilla damen.
 
Igår var jag iväg på en kräftskiva (årets sista skulle jag tro :(  hos Sanna och det var en riktigt kul kväll. Vi var där tidigt så det blev inte megasent heller vilket var skönt. Kul att få vara borta ett par timmar, äta och dricka gott och hinna umgås utan att det blir sena natten.