Kim Lindblom Eriksson

Valborg
Happy valborg!
 
Vi har haft några av Marcus vänner på besök idag och ikväll och Oli har varit så fin och duktig med lilltjejan som är ca 6 månader yngre än henne. De var så himla gulliga och matade varandra och bara satt och gosade och skrattade. 
 
Det blev Oxfilé med potatisgratäng och rödvinssky och daimpannacotta till efterrätt. Sedan knallade vi iväg till ängen och kikade på majbrasan och nu har vi landat hemma igen. Olivia somnade ca 1 minut innan vi kom innanför dörren igen så det blev en lång kväll för henne. Men nu sover hon gott i sin säng och jag tänkte snart göra detsamma i min. Slut som artist!
Lördag
Igår fyllde Marcus bror år så vi var hemma hos honom hela kvällen och firade. Olivia var lite avvaktande först med alla hon inte träffar så ofta men sen kom det en vovve och det var en isbrytare som hette duga. Efter det var det full fart resten av kvällen. Hon somnade som en stock i bilen hem och det var faktiskt riktigt skönt att bara kunna bära in henne till sin säng sen utan nattningstjaffs. Dock vägrade hon ta av sig kalasklänningen så den fick vara hennes pyjamas för natten, hehe.
 
Marcus jobbar i helgen så vi kör tjejhäng. Idag har vi, tillsammans med min syster, varit på Mall of Scaninavia och shoppat lite. Jag skulle egentligen behöva uppdatera hela min garderob, men så var det ju det här med en icke obegränsad ekonomi ja.. SÅ trist! ;)
 
Olivia levde i alla fall rövare till samma sekund som vi satte oss i bilen och skulle åka hem. Hon somnade innan vi lämnat parkeringshuset. Att somna i såna miljöer (inne på MoS alltså) är inte hennes grej, det finns för mycket att upptäcka. Så det blev en lång "förmiddag" för henne och en kort nap. Eftersom hon är så känslig för hur mycket hon kan sova på dagen för att somna i tillräckligt god tid på kvällen måste vi styra det där ganska hårt numera.
 
Imorse var vi förresten iväg en sväng till "ankorna" och gav dem lite mat. Det tyckte Oliven var hysteriskt kul och hon bara gapskrattade när de flaxade efter fröna hon kastade i vattnet. Mindre kul att behöva gå hem sen.
 
Bedövande trötthet
Alltså PHEW! Den här veckan har varit smått galen. Sedan Olivia blev sjuk i söndags har dagarna och seeeena kvällar bestätt av skrik, gnäll, feber och mera skrik och gnäll. Jag var till läkaren med henne i tisdags då hon haft feber i några dagar och då dessutom hade över 40 grader. 
Läkaren konstaterade att hon förmodligen hade öroninflammation och skrev ut penicillin. Egentligen tycker jag inte hon verkar ha haft ont i öronen men penicillinet har i alla fall gjort henne piggare och feberfri så något har det ju gjort i alla fall. Dock är det en kamp att få i henne medicinen tre gånger om dagen och dessutom verkar hon ha kommit in i någon slags tidig trotsålder. Prick allt ska det bråkas om. Och ve och fasa om man försöker sätta på henne kläder. Då blir det världskrig.
 
Hon har dessutom av någon märklig anledning varit vaken till 22 på kvällarna (brukar somna vid 20 i vanliga fall) så det har varit en trött familj minst sagt. Hon får i varje fall vara hemma från förskolan imorgon också. De kan ju inte ge henne medicin där ändå och lika bra att hon får vila upp sig ordentligt innan hon går tillbaka.
 
Ikväll somnade hon i alla fall i rimlig tid. Så både jag och marcus har fått lite egentid vilket verkligen behövdes!