Kim Lindblom Eriksson

Smak
Igår kväll var jag ute med mina två äldsta vänner. Vi har känt varandra bokstavligt talat hela våra liv och jag tycker det är så himla kul att vi fortfarande håller kontakten så bra och träffas och gör roliga saker. I 30-årspresent har vi gett varandra ett restaurangbesök. Ellas present blev en 7-rätters avsmakningsmeny på Restaurang Waipo som var suuupergod!
 
Min present blev en 5-rätters på Smak med tillhörane viner. Alltså ALLT var sååååå himla gott! Jag måste ta med Marcus dit någon gång, jag tror han skulle gilla det. Jag är inte så förtjust i rå fisk eller kött och en hel del av rätterna hade det eller typ "halstrat" (men det är för rått för mig). Men jag valde rätter där jag inte trodde det skulle vara något sånt och hade hyfsat rätt. Oavsett var allt magiskt gott!
 
 
"Citron" var min första rätt. Någon slags potatiskaka med citronkräm, löjrom, rågchips och rökt smetana.
 
Sedan fick jag "Parmesan" som var smörstekt svamp, picklad pumpa och risottoskum.
 
Rätt #3 var min favorit. "Mandel" bestod av pocherad torsk, rostad mandel, mandelpotatispuré och salta vinägerchips. Magisk!
 
"Tryffel" var kalvkind, buljong, pak choy toppat med ryggbiff (rå, not my fave men jag åt den) och massa tryffel
 
Och den femte och sista rätten var "Vanilj" som var en vaniljpudding med mannagryn, myltade hjortron, havrecrisp och saltad grädde. Gudomligt gott!