Kim Lindblom Eriksson

Mysig helg och julgran!
En riktigt mysig (och påfrestande) söndag har passerat. Påfrestande för att Olivia är som ett litet monster till och från och har varit sedan hon blev sjuk i princip. Nu är hon rätt frisk så imorgon är det dagis igen. Jag vet inte om det är för att hon varit instängd med bara mig och Marcus i över 1,5 vecka eller om det är något trotsålder som härjar men hon har riktigt jobbigt humör till och från. Nätterna är hemska och hon är mer envis är någonsin tror jag.
 
Men bortsett från den lilla detaljen har vi haft en mysig helg! Igår var vi ju på julbord med Marcus släkt och idag har vi träffat min släkt. Min mamma bjöd på adventsfrukost hemma hos sig och typ hela min (närmsta) sida av pappas släkt kom också. Jättekul för vi ses inte så ofta. Senast var i januari kom vi fram till. Vi får bli bättre på det helt enkelt. Olivia fick ett par julklappar och favoriten var nog ett litet slags dockhus med små kaniner som bodde i det och hon har lekt med det i princip oavbrutet sedan hon fick det, hehe.
 
Efter frukosten var det dags för Oli att napa. Klockan var över  13 när vi kom hem så det var hög tid och hon somnade på ca 10 sekunder, ensam i sitt rum. Hon har blivit så duktig på att somna i sin egna säng!
När hon vaknat åkte jag och Emelie iväg och köpte julgranar. Det var lite meckigt men vi fick med oss en gran i vår bil i alla fall och sedan fick Marcus ta över och köra de resterande två granarna (Emelie och mamma köpte varsin också). Vi tog in granen direkt här hemma och Oli gick loss med glitter och hängde kulor där hon kom åt. Så roligt! TIlls hon fick ett utbrott för att hon inte fick leka med eluttaget... Men innan det var det roligt!
Första julbordet
Alltså... Olivia har alltid varit rätt mammig av sig men när hon blir sjuk är det på en helt ny nivå. Marcus är inte värd kattskit för henne då utan ALLT ska göras med mamma eller helst PÅ mamma. Hysteriskt frustrerande för både mig och Marcus faktiskt. När jag inte är hemma går det jättebra med pappa men det är bortglömt så fort jag kommer hem igen. Lite jobbigt att alltid vara klängd på men ännu jobbigare för Marcus kan jag tänka mig.
 
Anyway. Ingen feber idag hos den lilla tjejen men fortfarande inte helt hundra. Men tillräckligt pigga var vi allihopa för att åka hem till Marcus mamma på julbord! Varje år den 15e är vi ett gäng (Marcus släkt) som ses för att fira Marcus farmors födelsedag. Hon är inte med oss längre, sedan fem år tillbaka, men varje år firade hon genom att bjuda hem detta gäng och bjuda på julbord. Så efter att hon gick ur tiden fortsatte vi helt enkelt denna tradition i hennes ära, och det är SÅ mysigt!
 
Oli var blyg (och mammig) i ett par minuter när vi kom dit men det gick över hyfsat fort och sedan for hon runt som en duracellkanin. Kul att se!
Vi brukar köra knytkalas och jag hade med mig laxtårta  och baconmarmelad. Så jäkla gottttt! Älskar julbord :) Dessutom hade min svägerska Elvira bakat två kladdkakor (kill me now, så mätt). En saffranskladdkaka (favorit!) och en Smash-kladdkaka. Alltså hur gott med smash?? Men saffranskladdisen var ändå min fave, den funkar alltid!
 
 
Feber och Fläskkotletter
Sjukstugan här hemma verkar aldrig riktigt ta slut. För en vecka sedan drog ju Olivia på sig en ögoninflammation med lite feber på det och sedan dess har hon haft slemmiga ögon hela tiden i en vecka, stackaren. Febern höll bara i sig i någon dag men inatt kom den tillbaka. Hon har varit supervarm hela dagen (Marcus har varit hemma med henne) och mest bara legat och sovit och vägrat äta och dricka. Inte ens saft eller choklad har hon velat ha!
När jag kom hem låg vi i soffan och mös och hon fick i sig lite saft och russin i alla fall. 
Efter ett par timmar ringde jag dock KRY för att kolla upp henne. Ögoninflammationen gick över typ inatt men det är ändå ganska lång tid med infekterade ögon och feber på det. 
Läkaren var inte jätteorolig utan rekommenderade oss febernedsättande för att få lite energi och aptit. 
En alvedon senare var hon lite piggare och fick även i sig ett par tuggor ostmacka innan vi sa gonatt. Hon somnade på ett par minuter så hon var fortfarande rätt sänkt. 
 
Nu håller vi tummarna för att hon sover bort detta inatt för imorgon bitti är det luciafirande på hennes dagis. Eftersom hon fortfarande är sjuk ska hon (om hon är tillräckligt pigg och feberfri) vara med i luciatåget bara och sedan får hon följa med oss hem igen. Jag har tagit ledigt och även Marcus är hemma så det passar bra med en extra lång helg tillsammans <3
 
Jag har förresten ett mattips att dela med mig av! Ett vardagligt sådant, men ändå :) Vi äter ungefär ALDRIG fläskkotletter hemma. Egentligen sällan fläskkött (utom bacon) över huvudtaget faktiskt. Men nu hade jag en benfri kotlettbit i frysen och hittade detta recept som lät gott, och det var det! Egentligen skulle det vara skivad banan i också men det hade Marcus vägrat smaka så jag skippade den och det blir jättegott utan också. Receptet finns HÄR!