Kim Lindblom Eriksson

English muffins
Jag ser i statistiken att det är mååånga som är på jakt efter en schysst nyårsmeny. Toppsidvisningarna i min lilla kokbok  verkar just nu vara mousser och pannacottarecept och i princip allt med oxfilé och hummer, hehe. Kul!
 
Idag tänkte jag dock inte dela med mig av något så där väldigt festligt recept utan ett kanske mer vardagligt sådant. Eller egentligen passar det utmärkt till helgfrukosten! Jag älskar English muffins och tycker det suger att det typ inte går att få tag på i svenska mataffärer (jag har i alla fall aldrig sett det?) så nu tog jag tag i det och bakade egna! Sååååå goda och faktiskt smidiga att göra. 
Jag gräddade bara ett par stycken och frös in resten så kan man plocka fram dem på morgonen och grädda på lagom till frukost. Hur lylligt med nygräddat bröd på morgonen?
Nästa gång ska jag göra dem lite större och servera med stekt ägg och frukostkorv. YUM!
 
Recept HÄR!
 
 
Mellandagar
Marcus jobbar idag så jag och Oli har haft en tjejdag här hemma. Dagis är stängt så jag är ledig i mellandagarna och det är sååå skönt!
Olis dygnsrytm har blivit lie skev den senaste veckan då hon har somnat lite senare än vanligt men fördelen är ju att hon sover lite längre på morgnarna. Lylligt!
Dock har det också inneburit att hon inte riktigt velat sova på dagarna och då blir det som idag. Hon somnade NU. Hon får sova någon minut innan jag väcker henne men inte längre än så för då kommer hon aldrig somna ikväll, haha.
 
Mysfian med sin lilla enhörning hon fick i julklapp av sin morbror. Thanks.
 
Igår åkte vi iväg till Täby Centrum för att spana in mellandagsrean lite. Säkert mindre folk än MoS t.ex. men ändå rätt mycket. Vi jagade mest runt efter Oli innan vi bestämde oss för att äta middag på Fridays vilket var rätt najs för den lilla damen som blev bortskämd med både kritor, hamburgare och glass. 
 
Om en stund kommer min kära vänner Sanna och Sussie hit på en lite fika. Ska bli mys! Sussie träffade jag förra fredagen men Sanna har jag inte träffat på flera månader (!) så det ska bli supermysigt att ses!
Julafton 2018
 
Julen kom och gick och detta har varit en av de bästa jularna någonsin om ni frågar mig. Mormor och morfar orkade tyvärr inte komma upp i år vilket var tråkigt eftersom vi firade julafton med min familj i år. Men bortsett från det har det varit en himla mysig jul!
 
I princip direkt på julaftonsmorgonen åkte vi iväg till kyrkogårdarna för att först önska min pappa en god jul och på nästa kyrkogård önskade vi Marcus pappa en god jul. Och alla andra nära och kära som redan lämnat oss givetvis. 
 
 
Efter det lämnade vi av Olivia hos min mamma så att hon fick hänga där medan jag och Marcus åkte hem och gjorde oss i ordning, packade in mat och julklappar i bilen osv. Vi var hos mamma och hade bytt kläder på Olivia lagom till Kalle började och Olivia satt och stirrade storögt på Kalle i säkert... ja fram till Ferdinand i alla fall utan att slita blicken från TVn. Marcus tvärdäckade dock, haha.
 
Efter Kalle fixade vi med maten som sedan intogs med stor aptit. Lite för stor aptit, som det ska vara med andra ord ;)
 
Och till sist kom den oerhört spännande stunden då tomten skulle komma på besök! Olivia vågade inte riktigt kika ut genom fönstret för att se efter men till slut kom han där, tomten själv, och Oli sprang i uppspelt panik till mig men den rädslan höll inte i sig länge, hehe. Sedan var hon supermodig och hjälpte tomten att dela ut alla julklappar, och det var många! Olivia hade dessutom inte sovit en blund på hela dagen så att hon ändå orkade var SJUKT imponerande! När det väl var dags att öppna paketen öppnade hon ett med kul innehåll och sedan ville hon knappt öppna de andra. Hon ville ju direkt leka med det hon fick. Haha, som barn brukar vara med andra ord.