Kim Lindblom Eriksson

Feber och Fläskkotletter
Sjukstugan här hemma verkar aldrig riktigt ta slut. För en vecka sedan drog ju Olivia på sig en ögoninflammation med lite feber på det och sedan dess har hon haft slemmiga ögon hela tiden i en vecka, stackaren. Febern höll bara i sig i någon dag men inatt kom den tillbaka. Hon har varit supervarm hela dagen (Marcus har varit hemma med henne) och mest bara legat och sovit och vägrat äta och dricka. Inte ens saft eller choklad har hon velat ha!
När jag kom hem låg vi i soffan och mös och hon fick i sig lite saft och russin i alla fall. 
Efter ett par timmar ringde jag dock KRY för att kolla upp henne. Ögoninflammationen gick över typ inatt men det är ändå ganska lång tid med infekterade ögon och feber på det. 
Läkaren var inte jätteorolig utan rekommenderade oss febernedsättande för att få lite energi och aptit. 
En alvedon senare var hon lite piggare och fick även i sig ett par tuggor ostmacka innan vi sa gonatt. Hon somnade på ett par minuter så hon var fortfarande rätt sänkt. 
 
Nu håller vi tummarna för att hon sover bort detta inatt för imorgon bitti är det luciafirande på hennes dagis. Eftersom hon fortfarande är sjuk ska hon (om hon är tillräckligt pigg och feberfri) vara med i luciatåget bara och sedan får hon följa med oss hem igen. Jag har tagit ledigt och även Marcus är hemma så det passar bra med en extra lång helg tillsammans <3
 
Jag har förresten ett mattips att dela med mig av! Ett vardagligt sådant, men ändå :) Vi äter ungefär ALDRIG fläskkotletter hemma. Egentligen sällan fläskkött (utom bacon) över huvudtaget faktiskt. Men nu hade jag en benfri kotlettbit i frysen och hittade detta recept som lät gott, och det var det! Egentligen skulle det vara skivad banan i också men det hade Marcus vägrat smaka så jag skippade den och det blir jättegott utan också. Receptet finns HÄR!