Kim Lindblom Eriksson

Frisk bebis och barnvänlig mat
I lördags vaknade Olivia helt fri från ögoninflammation, så det var VÄLDIGT skönt och en stor lättnad. Jag fasade lite för att behöva gå till läkaren med henne, för att inte tala om att eventuellt behöva ge henne ögondroppar. Jag tror hon fortfarande minns hur det var i julas när hon var dålig och fick träffa läkare som gjorde henne illa (obs! de gjorde henne förstås inte illa, men tog blodprov osv) till höger och vänster i flera veckors tid. Traumatiskt för en sån liten tjej även om det såklart var ofarligt och smärtfritt, men det kunde ju inte hon veta då.
Anyway, hon är frisk. Och både igår och idag har hon varit på dagis och haft lika kul som vanligt. Idag hade de varit inne hela dagen eftersom vädret är sjukt. För kallt för de små att vara ute helt enkelt!
 
Till middag ikväll gjorde jag något jag inte provat förut. Och det blev en riktig dundersuccé. Olivia åt MER än mig! Hon gillar ju när hon kan sitta och plocka själv med maten så barnmat på burk t.ex. går ofta bort. Smidigt såklart, när man inte har tid eller ork att ställa sig och laga mat men ändå vill att hon ska få "riktig mat" och inte bara en macka. Men kvällens middag gick verkligen hem och hon satt i säkert en timme och bara åt och åt och åt.
 
Det blev alltså pankopanerad Halloumi och ni fattar ju att det var galet gott! Hon fick gröna ärter och djungelpasta till så det var en riktigt bra rätt för en liten minimage. Prova prova prova!
Jag gjorde rätt mycket så jag ska frysa in så att det är lätt att bara värma på när maten ska fram fort. Marcus kommer inte bli stormförtjust eftersom han inte gillar halloumi (?!?!?!), men han slipper äta om han inte vill förstås ;)
En torsdag
Oliboli har somnat och jag har faktiskt kunnat ta en dusch! Sedan Olivia föddes har jag knappt kunnat ta en dusch om inte Marcus varit hemma (eller haft barnvakt) för att Olivia kunnat vakna när som helst och att göra det när hon är vaken finns ju inte på kartan såklart. Men numera sover hon så pass bra att jag kan duscha utan att oroa mig för att behöva hoppa ut mitt i schamponeringen och natta om henne. Inatt sov hon hela natten i sin säng igen, ingen välling, inget vatten, inte ett enda uppvak. Det går framåt minsann!
 
Hon är fortfarande gojsig i ögonen så jag har VABat i eftermiddag när Marcus åkte till jobbet. Vi åt lite mellis i form av frukt. Herregud vad hon älskar frukt! Jordgubbar är favoriten denna vecka men även vindruvor och vattenmelon är extra smarrigt! 
Ja ni ser ju. Ögonen ser rätt bra ut men i ögonfransarna samlas fortfarande en del varklumpar (sorry for the mental picture) 
 
Efter melliset tog vi med oss pulkan till lekparken och lekte lite. Åkte pulka, gungade, åkte rutschkana och så hittade hon en pasketboll som var himla kul. Bra med lite frisk luft för den unga damen tror jag!
Sedan har vi faktiskt också varit och lämnat bilen till Marcus så att han kan ta den hem från jobbet inatt. Jag behöver väl knappast nämna att SL är sämst men det sista tåget hem går 4 minuter efter att hans skift slutar. Så det hinner han inte med. Blir dyrt med taxi så ikväll fåfr han ta bilen helt enkelt.
 
Olivia blir hemma imorgon också och sedan har hon hela helgen på sig att bli av med ögoninflammationen som envist hängt med i en vecka nu. Förhoppningsvis är hon redo för dagis på måndag, annars får vi gå till läkaren helt enkelt. 
Pannkaksonsdag
Vad som känns som VAB-dag 3248 har nu nått sitt slut.. Eller ja. Marcus VABade i måndags, jag igår och jag i eftermiddags. Men det känns betydligt längre. Blir nog samma upplägg imorgon, Marcus jobbar sent så jag får VABa på eftermiddagen. Olivias ögon verkar lite bättre men de är fortfarande variga så det är väl bäst att hon stannar hemma tills det gått över. Nu har det dock gått fem dagar så är det inte borta på fredag får ni nog göra ett besök hos farbror doktor med henne tror jag.
 
Ikväll har vi i alla fall varit hemma hos min syster som bjöd på pannkaksmiddag. Jag är fortfarande mätt efter det och ikväll blir det tidigt i säng så jag orkar upp tidigt imorgon bitti!