Kim Lindblom Eriksson

Alla hjärtans dag och nattkrig
Happy Valentines Day people! 
 
Marcus jobbar sent (såklart, det är ju hans tradition på alla hjärtans dag, haha) ikväll så jag och Oliven har hängt med min syster. Vi åt sushi till middag och lekte en stund innan hon gick hem. Olivia har badat och sover nu gott.
 
På tal om det så har jag bestämt att det är hög tid för Olivia att sluta dricka välling på nätterna. Hon älskar sin jäkla välling så jag är medveten om att detta kan vara jobbigt men det behövs ju verkligen, det har liksom inte växt bort som vi gått och hoppats lite på. 
Natten till igår var natt 1. Det gick hyfsat bra. Hon kom över till oss (eller till mig, Marcus hade inte kommit hem ifrån jobbet än) runt 1-2 någonstans. Vaknade lite då och då och gnällde. Då fick hon lite vatten i nappflaska och somnade om. Inga större problem alltså. 
I min enfald tänkte jag att natten till idag skulle gå lika bra. But nooooo. Olivia somnade visserligen vid vanlig tid och vaknade för första gången strax efter 4. Så långt var det ju faktiskt riktigt bra! Men när hon vaknade och kom in till oss SKULLE HON BARA HA VÄLLING. Alltså vatten ratades utan så mycket som en sip och hon skrek och grät och sparkade och tjurade i typ 1,5 timme. Pust!
Till slut gav jag upp och tog med henne ner, hällde upp mjölk i en liten nappflaska och gjorde en ostmacka till henne. Vi satte oss i soffan framför Marsha och Björnen och hon svepte mjölken och räckte den menande mot mig. Mer mjölk liksom! Så jag fyllde på och hon klunkade i sig och somnade om på soffan. Hon sov tillräckligt länge för att jag skulle kunna göra mig i ordning för jobb och vaknade sedan pigg som en liten mört, och på betydligt bättre humör!
 
Idag och ikväll har hon ätit bra så hon drack knappt två tredjedelar av vällingen vid nattningen. Förhoppningsvis blir natten bättre än den förra. Håll alla tummar ni har plz!
 
Det berömda (?) vardagspusslet is on!
Oh lord har vi fått provsmaka på det välkända vardagspusslet nu. Olivia går numera heltid på förskolan (more or less) och Marcus har börjat jobba igen efter föräldraledigheten. Även jag jobbar ju heltid (på nytt jobb dessutom) så det är helt klart en del pusslande.
Det som gör det hela knepigt är väl egentligen att Marcus jobbar skift och ofta väldigt sent, så han är inte hemma förrän mitt i natten. Eftersom jag då oftast måste hämta på förskolan blir det ju så att Marcus får lämna. Inte så bra egentligen att han måste skutta upp vid sju när han bara sovit ett par timmar osv. Vi får se hur vi kan lösa detta framöver, men det är kämpigt helt klart :)
 
I helgen, när han var ledig (woop woop) åkte vi faktiskt iväg och körde leklandspremiär. Premiär på lekland för oss alla tre faktiskt. Vi mötte upp Olis bästisar med föräldrar ungefär när de öppnade och det var knappt några där. Fortfarande rätt folktomt när vi åkte strax efter lunch också och ungarna ÄLSKADE det! 
Olivia tjöt av lycka när vi åkte rutschkanan och for runt som en stucken gris mellan alla saker att titta och klättra på. Himmelriket! Sedan behöver jag väl knappast nämna att hin tvärdäckade i bilen hem?
 
Januarimat
Första VAB-dagen har gått bra och jag och Marcus hade skiftavlösning vid lunch då han åkte till jobbet. Jag och Olivia åkte hem och hade mys i soffan framför TVn och pysslat lite med hennes dockor. Hon tycker det är kul att "natta dockan" och sätter fingret för munnen och säger "schhh" när dockan sover. Så gulligt att man smäller av!
 
Till middag har jag styrt Thailändska fiskkakor. Lite pilligt att göra smeten och sedan fritera dem men med lite förberedelser går det fint även när jag är själv med Olivia. Hon brukar annars gärna vilja vara med när jag lagar mat och står gärna mellan mig och spisen, vilket ju inte är optimalt när man ska ha het olja osv.
 
Anyways. Kul att laga mat. Det har inte blivit så mycket nytt och spännande den senaste tiden känner jag. I januari provade jag knappt några nya recept alls faktiskt. Men ett par nya favoriter fick jag ihop!
 
 
Pulled Pork Lasagna. Går snabbt och smidigt med färdigköpt pulled pork, bechamelsås och färska lasagneplattor om man vill fuska lite :)
 
Cottage Pie är riktig comfort food när den är som bäst. Vill man snabba på processen lite kan man göra den på högrevsfärs istället.
 
Den här vita chokladkrämen med citronmaränger var nog månadens favorit för Marcus. Förutom citronmarängerna, hehe. Men de åt Olivia gärna upp istället!
 
Och är du fikasugen tycker jag du ska testa min variant av semmelnachos! Gick åt fasligt fort här hemma. Jag doppade mina i nutella istället för mandelmassa och det var gudomligt gott!