Kim Lindblom Eriksson

Helgen
En mysig ledig helg har passerat i den vanliga rekordfarten. Igår var marcus ute på fäzt så jag och och Oli hängde hos min mamma. Karln kom hem onaturligt sent (eller tidigt?) så han fick sova ut till lunch typ, hehe. 
Olis lunch, och Marcus frukost blev amerikanska pannkakor med svenska jordgubbar. Jäääklar vad gott!
Innan han vaknade åkte jag dessutom och storhandlade och fixade lite hemma, effektiv förmiddag!
 
 
På tisdag fyller min syster år men eftersom hela familjen var ledig ikväll så passade vi på att gå ut och äta. Hon hade bokat bord på Sthlm Tapas och vi hade en ganska tidig tid. Olivia ville mest springa ut i regnet, det var tydligen oerhört spännande. Men med lite hjälp av Badanamu Dance på min telefon och mat på tallriken fick vi en lugn stund i alla fall. Dessutom bjöd kyparen henne (världens bästa service för övrigt, riktigt bra med Olivia!) Oli på en stooor kula vaniljglass och då var livet bra.
 
När vi kom hem började det småregna och då ville hon rompt gå ut med sitt paraply och kika på alla sniglar som kommit fram. Hon hukade sig och hälsade artigt på var och en av de 20 000 sniglar som låg överallt. Jädrans vad gullig hon är!
 
Sedan tog jag och Oli ett bad tillsammans innan det var dags för henne att sova. Just när Marcus började natta henne brakade världens oväder loss och det blixtrade, åskade och regnade som aldrig förr. Jag trodde aldrig hon skulle lyckas somna i det men både hon och Marcus tvärdäckade direkt, haha.
Recap
Eftersom Oli hade feber i torsdags fick hon var hemma från förskolan i fredags också. Man måste ju ha minst en feberfri dag innan man får komma tillbaka plus att hon fortfarande var rätt hängig i fredags, så hon stannade hemma med Marcus. På fredagskvällen körde vi klassiskt fredagsmys med hämtpizza, chips och när Oli hade somnat kollade jag och Marcus på Grease. Väldigt nostalgiskt :)
 
I lördags skickade jag iväg Olivia, som då var frisk såklart, att hänga med mormor. Hon badade i poolen och hade det allmänt najs medan jag fick en välbehövd tjejkväll med två härliga vänner som faktiskt också är mina kollegor. Så jäkla najs när man klickar så bra! Vi hade i alla fall styrt en vin/ost/skaldjurskväll och det var bara jäkligt najs! 
 
Precis när gästerna skulle komma fick jag denna bild skickad till mig från min mamma. Vattkoppor! Tänkte vi och såg framför oss en varm sommar med kliande, gråtande, ont i mammahjärtat och en himla massa missad arbetstid. Hon skulle ha sovit hos mormor men eftersom hon var så prickig hämtade vi hem henne. Hon hade verkligen prickar över HELA överkroppen!  Som tur är verkade hon inte så besvärad av dem så det kändes hyfsat lugnt. 
 
På söndagen skulle vi på 4-årskalas egentligen men eftersom Oli var en prickikorv avbokade vi det. Prickarna ändrade utseende lite och jag kände att det nog inte var vattkoppor trots allt. Men vad tusan var det? De var ju ÖVERALLT! Jag testade Kry-appen (vilket funkade galant, hur smidigt!) och fick prata med en läkare som konstaterade ganska omgående att det inte var vattkoppor utan mer troligt virusprickar som man kan få i samband med feber och förkylning. Stämde ju ganska bra det där! Vi åkte och badade lite hos min mamma istället. 
 
Idag var prickarna mer eller mindre borta men hon sov galet dåligt inatt (sämsta natten på säkert ett år) och Marcus var ledig så hon stannade hemma från föris idag med. Men imorgon är det föris igen, så nu ska jag preppa matsäck till skogsutflykten innan jag stupar i säng. Nighty night!
 
Febertjej
Idag precis när jag skulle gå på lunch ringde de från dagis och sa att Olivia hade feber och att hon behövde bli hämtad. Så det var bara att åka iväg och hämta hem den unga damen. Väl hemma somnade hon efter en stund och sov i nästan två timmar. Sedan har det varit glass och gos mer eller mindre konstant som gällt. Knappt så att hon har varit själv en enda sekund utan skulle sitta i princip på mig hela tiden. 
 
Mot kvällen var hon så varm och trött att hon inte riktigt kunde hålla sig vaken så Marcus nattade henne lite tidigare än vanligt. Han får vara hemma med henne imorgon så hon får vila upp sig ordentligt.