Kim Lindblom Eriksson

Första sommaravslutningen
Igår var det dags för Olivias allra första sommaravslutning på förskolan. Den började redan klockan 14 så både jag och Marcus jobbade halvdag för att kunna vara med. Alla barnen sjöng och dansade och till och med de allra minsta (Olis "klass") skötte sig exemplariskt. 
Olis gäng dansade till Dansa med Bamse-sången och Olivia hoppade runt som hon aldrig gjort annat när det skulle hoppas. Resten av dansen stod alla barnen mest bara stilla och stirrade förskräckt på alla föräldrar som klappade, hejade och (såklart) filmade, hehe. Det var så gulligt! Nästan att jag fällde en tår när storbarnen dansade till någon "jag ska ut och ta över världen"-sång. Föreställde mig Olivia i den åldern och det var bara too much!
 
Efter uppträdandena bjöds det på kaffe och jordgubbstårta och Olivia åt hur mycket som helst, haha.
 
Det var ju riktigt pangväder igen så vi tog tillfället i akt och tände grillen hemma. Det blev grillad kyckling med färskpotatis, sötpotatispommes, jordgubbar och fetaost med balsamico och grillad majsburk. Jag föredrar kokt majs framför grillad alla dar i veckan men så såg jag någonstans om någon som alltid grillade majsburkar. Jag var ju tvungen att testa det och vi gillade det, även om jag tycker att majskolvar såklart är snäppet vassare ;) Man häller iaf av vätskan från majskorn på burk, river loss pappret runt burken, blandar ner smör och salt och täcker burken med folie. Sedan grillar man hela burken och äter majsen som tillbehör. Konserverad majs kan ju vara bland det tråkigaste som finns men den får liksom lite nytt liv av det här. Oliboli glufsade i sig det mesta i alla fall, hehe.