Kim Lindblom Eriksson

Ljus och kladd
Idag har faktiskt varit en ganska produktiv dag i Casa Eriksson. Marcus jobbade megasent så han fick sova ut ordentligt. Olivia hängde en stund hos mormor medan jag släpade med mig min syster för att storhandla. Så nu är kyl och frys fulladdat inför veckan som kommer. Nästan i alla fall, de hade slut på en del saker, nåt lager som brunnit ner, ytterst frustrerande. 
 
När Oli napat och Marcus vaknat åkte vi iväg till Bauhaus för att fixa lite saker vi behövde till verktygslådan. Bland annat mollys för att sätta upp en spegel som jag fick i julklapp (!) som är sååååå fin. Men när vi kom hem var det för det första något skumt med väggen. Någon centimeter innanför gipset tog det nämligen stopp. Fattar inget. Det är ju inte en betongvägg? Vi lyckades få in mollysarna ändå med lite pillande men det höll inte ordentligt. Så att hänga upp en 20-kilos spegel var inte aktuellt. Istället fick jag upp två tavlor där och spegeln får vänta ett tag till. Nästa helg kommer svärfar hit på kalas, kanske kan han slänga ett öga på väggen då :)
Men det var inte bara fail idag, vi fick i alla fall pluggat i väggen där trappgrinden på övervåningen hänger, så att den sitter stabilt. Samt att vi fick upp ett par ljuslyktor som jag köpte för typ ett år sedan. Jag avskyr egentligen tapeten vi har på en vägg i köket och tänker dagligen att jag bara borde riva ner skiten och måla över, men så orkar jag inte. 
Nu åkte i alla fall lyktorna upp och gjorde den fula väggen lite behagligare att se på.
 
Sedan blev det middag. Jag dammade av en gammal favorit men bytte ut fläskfilén mot kyckling och det blev jättegott! Marcus gillar inte blåmögelost men åt helt ok ändå. Både jag och Oli älskar mögelost (hur skumt barn har jag btw?) så hos oss var det inget snack om saken. Dessutom gillar hon både svamp och pasta så hos den lilla damen var det succé. Både gott att äta och kul att kladda med. Pastan gick dessutom att klibba fast i pannan som hår, superfiffigt!
 
Sockerbagare
Igår gjordes vårt kök om till ett konditori för en kväll. Bakningen till Olivias kalas nästa helg pågår och igår bakade vi Chokladkakor och Hallongrottor. Oli hade superkul med bakningen och satt och kavlade och rullade och plattade och hade nog kunnat sitta med det hur länge som helst.
Marcus försökte ta med henne upp och bada en stund så att jag kunde göra klart det sista medan de var iväg. Men hon skrek sig genom hela badet tills hon fick komma ner till bakbordet igen, haha. Hon är SÅ min dotter <3
 
 
Ikväll har min syster varit här och vi gjorde tortillapizza till middag. Smidigt och enkelt och gott. Det kommer jag nog göra fler gånger!
Bullar
Natten till idag gick bättre med Oli och hon sov bättre än natten innan. Vet inte om det beror på att tänderna spruckit fram lite mer nu eller om det var alvedonen hon fick. Oavsett är jag glad att hon fick sova ordentligt.
 
Olivias föelsedag närmar sig och jag har satt igång och baka lite till kalaset. Hittills har jag bara bakat bullar men de blev så goda så jag måste nog göra fler. Jag känner nämligen på mig att dessa kommer vara slut innan kalaset.
 
Receptet på dessa sjukt fluffiga och saftiga bullar finns HÄR! Sockerlagen förseglar verkligen bullarna och gör att de inte torkar ut utan fortsätter vara sådär nybakt saftiga hela tiden.