Kim Lindblom Eriksson

Pippikalas
Eftersom Olivia älskar Pippi kändes det självklart att temat på hennes födelsedagskalas skulle bli just det- Pippi.
 
Vi tänkte inte ha lika mycket folk på kalaset i år som förra året och bestämde oss därför att vara hemma istället för att hyra lokalen. Big mistake, hehe. Vi blev ändå 27 personer hemma hos oss i slutändan, och alla fick plats! Mer eller mindre i alla fall ;)
 
Oli hade såklart sina nya Pippi-kläder på sig. Men vägrade peruken, ingen överaskning där. Tur att de andra barnen kunde ha kul med den i alla fall ;)
 
Många par skor blev det som trängdes i vår lilla hall!
 
Istället för fiskdamm hade vi jag slagit in godis i små paket och hängt upp i trädet som de fick ta med sig när de gick hem. FÖr ni vet, går man på kalas hos pippi får man ju själv presenter. Och man får själv klättra upp i trädet och hämta dem!
 
Jag var i vanlig ordning lite orolig att fikat inte skulle räcka. Men det gjorde det. Det räckte och blev över. I MÅNGA dagar! Hemgjorda choklad/strösselkakor, hallongrottor, pepparkakor och kanelbullar samsades med Gifflar (det är liksom inte kalas i Casa Eriksson utan Pågens gifflar), kokosbollar, ostbågar och godis. Sååå mycket fika!
 
Givetvis fanns det även tårta! Jag kallar den Olivias hallontårta och den blev sååå god och saftig. Även den fanns det en del kvar av då jag kan ha tagit i liiite i överkant. Men ska det va så ska det va!
 
Vi sjöng och hurrade och Olivia som tycker att "ja må hon leva" är världens bästa sång sjöng glatt med!
 
Huset var pimpat med ballonger, serpentinger och såklart guldpengar!
 
Så, huset fullt minst sagt. Oli levde loppan, älskade uppmärksamheten, presenterna och såklart alla kompisar. Hon levde lajf helt enkelt.
 
Olivia 2 år
I lördags fyllde min lilla prinsessa två år. Herregud hur gick detta till? Vi inledde i alla fall dagen med sång och presenter på sängen. Och ballonger! Olivias ögon växte flera storlekar när hon fick syn på Marcus komma upp för trappen med massa stora ballonger och hon bara vrålade av lycka, haha. 
Sedan fick paket med pippikläder, pippiperuk, pippimössor och Playdoh-lera. 
 
 
Sedan åt vi frukost och nästan omgående efter det packade vi ihop oss och åkte iväg till Uppsala. Där väntade nämligen en spännande dejt! 
Bamse och hans vänner! Det var en sång- och dansföreställning med bamse och hans vänner och Olivia satt som ett ljus och stirrade och applåderade försiktigt efter varje sång. Nästan hela föreställningen faktiskt! Mot slutet fick hon lite myror i brallan och ville springa runt men jag är riktigt impad!
Efter showen var det lite meet and greet och både Bamse, Brummelisa och Lille Skutt fick sig en kram. Vargen passerade vi dock fort!
 
Det blev en lunch på donken för lite "hajebuja" med leksak. Fyller man år så gör man!
 
På kvällen kom min familj hem till oss för ett litet minifirande. Det blev plockmat till middag och Olivia åt räkor, salami, ostar och allt möjligt smarrigt tills hon var helt vimmelkantig. Så mätt faktiskt att hon knappt tog en tugga av "tårtan" sen. Men blåste ut ljusen, det fixade hon!
 
Ljus och kladd
Idag har faktiskt varit en ganska produktiv dag i Casa Eriksson. Marcus jobbade megasent så han fick sova ut ordentligt. Olivia hängde en stund hos mormor medan jag släpade med mig min syster för att storhandla. Så nu är kyl och frys fulladdat inför veckan som kommer. Nästan i alla fall, de hade slut på en del saker, nåt lager som brunnit ner, ytterst frustrerande. 
 
När Oli napat och Marcus vaknat åkte vi iväg till Bauhaus för att fixa lite saker vi behövde till verktygslådan. Bland annat mollys för att sätta upp en spegel som jag fick i julklapp (!) som är sååååå fin. Men när vi kom hem var det för det första något skumt med väggen. Någon centimeter innanför gipset tog det nämligen stopp. Fattar inget. Det är ju inte en betongvägg? Vi lyckades få in mollysarna ändå med lite pillande men det höll inte ordentligt. Så att hänga upp en 20-kilos spegel var inte aktuellt. Istället fick jag upp två tavlor där och spegeln får vänta ett tag till. Nästa helg kommer svärfar hit på kalas, kanske kan han slänga ett öga på väggen då :)
Men det var inte bara fail idag, vi fick i alla fall pluggat i väggen där trappgrinden på övervåningen hänger, så att den sitter stabilt. Samt att vi fick upp ett par ljuslyktor som jag köpte för typ ett år sedan. Jag avskyr egentligen tapeten vi har på en vägg i köket och tänker dagligen att jag bara borde riva ner skiten och måla över, men så orkar jag inte. 
Nu åkte i alla fall lyktorna upp och gjorde den fula väggen lite behagligare att se på.
 
Sedan blev det middag. Jag dammade av en gammal favorit men bytte ut fläskfilén mot kyckling och det blev jättegott! Marcus gillar inte blåmögelost men åt helt ok ändå. Både jag och Oli älskar mögelost (hur skumt barn har jag btw?) så hos oss var det inget snack om saken. Dessutom gillar hon både svamp och pasta så hos den lilla damen var det succé. Både gott att äta och kul att kladda med. Pastan gick dessutom att klibba fast i pannan som hår, superfiffigt!