Kim Lindblom Eriksson

Tjejkväll
Igår hade jag två fina vänner på besök här hemma hos oss. 
Vi gjorde inget speciellt på dagen utan var mest hemma och tog det lugnt. 
 
Till kvällen fixade jag i alla fall lite drinkar (alkoholfria, woho party osv) och plockmat/snacks. Drinkarna var sååå somriga och goda! Ungefär som en pina colada fast med passionsfrukt istället för ananas. Grymt tips! Receptet finns HÄR!
 
Det är ju en hel del som man ska undvika som gravid och det absolut värsta för mig är att jag inte får äta någon god ost. Alltså ni fattar inte hur mycket jag längtar efter en rejäl ostbricka. Eller bara en liten bit ost! Men nu har jag hittat en hyfsad lösning. Osten får man ju äta om man hettar upp den först. Så en av grejerna som stod på bordet igår var små smördegsstjärnor med brieost, färska fikon, honung och hasselnötter. Alltså de var så GALET goda! 
Har inget direkt recept på men jag köpte färdig smördeg på rulle, stansade ut stjärnor och la på en skiva brieost på varje. Sedan toppade jag med en skiva fikon, ringlade lite honung över och strösslade lite hackade hasselnötter på toppen. In i ugnen på 200 grader i 10-15 minuter tills de är gyllenbruna och magiska.
 
PROVA!!
 
Utöver detta hade jag lite småplock som ost, chark (för de lyckliga tu som fick äta det ;), chips, nötter osv. 
Men dessutom hade jag ordnat en liten "efterrätt". Jag älskar pannacotta och kan äta det dag som natt. Men nu hittade jag ett recept på små pannacottabakelser med en botten av chokladbollssmet! Hallå hur grymt!  Receptet finns HÄR!