Kim Lindblom Eriksson

Alla hjärtans
Första alla hjärtans dag på måååånga år då Marcus inte har jobbat sent på Alla hjärtans dag. vi gjorde inget superspeciellt utan hade bara en mysig liten middag hemma. 
Jag fick en jättevacker bukett med rosor av Marcus och han en chokladask av mig. Standard med andra ord, hehe. Inte för att klaga på något sätt, det passar oss! :) Olivia hade också ritat ett kort till Pappa dagen till ära.
 
Jag fick även en gigantisk bytta med godis av min mamma igår så nu har vi så vi klarar oss ett bra tag framöver. Förutsätt att Marcus inte får cravings alltså ;)
 
I helgen är det gympauppvisning för Olivia så imorgon blir det bara en lugn kväll hemma för att ladda upp ordentligt :) Hon är så pepp!
Det här med gränsdragning
Ikväll har Marcus varit ute och träffat ett par vänner så jag och Olivia har haft tjejkväll vilket var mysigt. Jag märker mer och mer hur viktigt det är att sätta gränser nu, hur dumt det än låter. Det måste man väl göra hela tiden tänker du säkert. Men jag tror vi har låtit Oli göra lite som hon vill med rätt mycket fram tills nu, för det har funkat för oss. Men ju större hon blir desto viktigare känns det att hon sitter vid köksbordet och äter tills hon är klar, utan att springa iväg och leka lite emellan tuggorna. Att hon tackar för maten och plockar undan sin disk, plockar upp sina leksaker osv. 
Nu när jag skriver det låter det som att hon levt rövare (vilket hon ibland såklart gör) och inte haft några regler. Så har det såklart inte varit men jag märker att jag behöver bli lite strängare med dessa saker då hon verkligen börjar komma in i en fas då hon ska göra prick allt själv och på sitt sätt. 
 
Ikväll gjorde jag en vegetarisk variant av biff med bambuskott. Ni vet den där som finns på alla kinarestauranger? Hade inte så mycket quornbitar kvar som jag först trott så jag fyllde ut med kidneybönor och det blev sååå gott! Oliven gillade inte bönor tydligen men hon älskar svamp så resten gick ner! Blir perfekta matlådor (till mig, hehe) av resterna också!
 
Bra helg
Min förkylning har äntligen börjat släppa lite även om jag fortfarande är lite snorig och hoostig, men det brukar ju hålla i sig ett  tag efter så jag räknar bort det. Även Marcus åkte på en släng av det men jag tror han är hyfsat återställd han med nu.
Har fasat för att Olivia skulle åka på det också men än så länge har det gått bra. Hon är lite täppt i näsan men utöver det precis som vanligt! Håll tummarna!
 
Igår hade vi en av Marcus vänner här på besök och det var supertrevligt som alltid. Till middag bjöd vi på Oxfilé med ugnsrostad potatis och chipotlesmör som ju är Marcus favo. Vi brukar mest äta det på somrarna av någon anledning men nu var det länge sedan vi gjorde det och det var lika gott som vanligt. 
Till efterrätt hade jag bakat cheesecakebrownies  och till det åt vi min all time fave-glass; Brynt smörglass!
 
Idag var jag och Oli iväg på gympa för henne. Hon har längtat något så enormt efter det att lyckan riktigt lös i ögonen på henne när vi kom dit. Det här med att stå i led och göra övningarna enligt anvisning är inte riktigt hennes grej än. Men det kommer nog. Ska bli spännande att se hur det går på uppvisningen nästa helg dock, hehe.