Kim Lindblom Eriksson

Det här med gränsdragning
Ikväll har Marcus varit ute och träffat ett par vänner så jag och Olivia har haft tjejkväll vilket var mysigt. Jag märker mer och mer hur viktigt det är att sätta gränser nu, hur dumt det än låter. Det måste man väl göra hela tiden tänker du säkert. Men jag tror vi har låtit Oli göra lite som hon vill med rätt mycket fram tills nu, för det har funkat för oss. Men ju större hon blir desto viktigare känns det att hon sitter vid köksbordet och äter tills hon är klar, utan att springa iväg och leka lite emellan tuggorna. Att hon tackar för maten och plockar undan sin disk, plockar upp sina leksaker osv. 
Nu när jag skriver det låter det som att hon levt rövare (vilket hon ibland såklart gör) och inte haft några regler. Så har det såklart inte varit men jag märker att jag behöver bli lite strängare med dessa saker då hon verkligen börjar komma in i en fas då hon ska göra prick allt själv och på sitt sätt. 
 
Ikväll gjorde jag en vegetarisk variant av biff med bambuskott. Ni vet den där som finns på alla kinarestauranger? Hade inte så mycket quornbitar kvar som jag först trott så jag fyllde ut med kidneybönor och det blev sååå gott! Oliven gillade inte bönor tydligen men hon älskar svamp så resten gick ner! Blir perfekta matlådor (till mig, hehe) av resterna också!