Kim Lindblom Eriksson

Härliga fredagar
Hallå hej och happy helg! 
 
Igår var jag och barnen på äventyr till Akalla 4H-gård med Angelica och hennes killar. Det var lite knepigt att hitta dit (med bil) och fanns typ ingen parkering när vi väl var där så vi fick göra en fuling och parkera på en gågata, heh. Kan vara bra att känna till om man tänker åka dit för hemsidan är inte vidare informativ tyvärr. 
I vilket fall kom vi dit och det var betydligt mindre än vi föreställt oss. Men en del djur var ute och barnen hade roligt på lekplatserna. 
 
Väl hemma igen hade Marcus rivit ut det som tidigare var en kontorshörna i Olis rum. Det är märkligt hur de tidigare ägarna byggt saker och ting i detta hus. Denna lilla skrivbordsskiva var liksom intapetserad OCH uppreglad från alla håll och kanter. Så konstigt. Även den ena Elfa-skenan var intapetserad. But why, liksom?
I alla fall tog vi oss en varsin fredagsdrink. Marcus valde Black Russian, som är hans favorit. Och jag gjorde en Pineapple Bubbles. SÅ god!
1 glas
 
4 cl vaniljvodka
3 cl pressad citron
2 cl passionsfrukt
4 cl ananasjuice
2 cl sockerlag
is
10 cl Champagne eller torrt mousserande vin
 
Skaka alla ingredienser utom champagnen i en shaker med is.
Sila över is i ett stort glas och fyll upp med champagne.
Garnera med en passionsfruktshalva eller lite färsk ananas.
 
Sedan var det dags att fixa middag! Jag fortsätter med pasta på fredagar, haha. Denna gång blev det en krämig saffranspasta med räkor. Supergott! Dessutom fint serverat på vårt nya serveringsfat/skål som jag köpte igår. 99 kr på ICA Maxi, som hittat!
 
4 portioner
 
300 g Farfalle eller annan pastasort
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
olja att steka i
2 dl vitt vin
1 msk hummer- eller skaldjursfond
2 dl vatten
½ g saffran
3 dl grädde
salt
skalet från ½ citron
2 dl finhackad, färsk persilja
400 g skalade räkor
 
Till servering: 
4 äggulor
riven parmesanost
svartpeppar
 
Koka pastan enligt förpackningens anvisning. 
 
Fräs lök och vitlök i olivolja i en stor kastrull.
Häll på vin och låt koka in.
Häll sedan på fond, vatten, saffran och grädde och låt koka ihop i 5-10 minuter, tills såsen har en bra konsistens. 
Smaka av med salt och citronskal. 
 
Häll av vattnet från den färdigkokta pastan och vänd ner pastan, persiljan och räkor i såsen precis innan servering. 
 
Toppa pastan genom att knäcka över äggula, strö över riven parmesan och nymalen svartpeppar.
 
Nu ska jag åka iväg till Rusta en sväng och köpa en ute-matta jag spanat in. Förhoppningsvis finns det någon kvar. Sen blir det lite mer arbete här hemma tror jag :)