Kim Lindblom Eriksson

Karantänformen
Något som verkligen bidrar till att karantänformen blir allt mer rund är att jag bakar rätt mycket mer these days. Det har faktiskt blivit mycket bullar. Ovanligt för att vara mig men jag har nog hittat knepet för att få det att inte bli så jäkla långtråkigt. Och dessutom är det ju så gaaaalet gott med nybakade kanelbullar. Yum!
Idag har regnet öst ner så det har blivit en innedag och då passar det ju utmärkt att baka! Det blev dock inga bullar utan jag slog till på vaniljhjärtan i långpanna och de var ju livsfarliga! Vaniljkrämen är liksom lite åt cheesecakehållet fast mer gojsig och jag är ju en riktig sucker för gojs. Sååå goda!
 
ca 40 bitar
 
Mördeg: 
500 g smör
10 dl vetemjöl
4 dl strösocker
4 msk vaniljsocker
1 msk bakpulver
 
Fyllning:
4 ägg
2 dl kesella
5 dl créme fraiche
3 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
 
Garnering:
Florsocker
 
Mördeg: 
Sätt ugnen på 200 grader.
Lägg baklpåtspapper i en långpanna, ca 30x40cm
 
Arbeta snabbt ihop smör, vetemjöl, strösocker, vaniljsocker och bakpulver till en smuldeg i matberedare eller för hand.
Tryck ut hälften av smuldegen i långpannan.
 
Fyllning:
Blanda ihop ägg, kvarg, creme fraiche och socker med en visp.
Häll fyllningen över degbotten i långpannan.
Smula resten av degen ovanpå fyllningen.
 
Grädda kakan mitt i ugnen i ca 30 minuter.
Låt den kallna innan du skär den i bitar.
Pudra eventuellt med florsocker precis innan servering.