Kim Lindblom Eriksson

Pasta Alfredo med charkisar
Good morning! 
 
Eller god förmiddag har det väl hunnit bli nu. Jag har lämnat av Olivia på förskolan och kommit hem igen. Det var en taggad tjej idag för idag börjar de med utflykter varje måndag igen. Det innebär en liten matsäck som ska med och hon är alltid lika exhalterad över att få packa ner något gott och ta med sig ryggan. Idag blev det hallon/blåbärssoppa i termos, en liten ostsmörgås formad som en snögubbe (att trycka ut former av mackan med pepparkaksformar är superkul tydligen) och ett par minimajskakor. Idag ska hon dessutom ha med en kompis hem efter dagis och de längtar ihjäl sig, haha. 
 
Wille sover sin första nap för dagen och jag ska försöka hinna få i mig frukost. Alltid är det något annat som kommer ivägen. Typ blogga lol. 
 
Igår hade vi en mysig hemmadag och gjorde inte speciellt många knop. Till middag lyxade vi till det med hemgjord pizza (fast på köpetomatsås och köpebotten, jag brukar sällan (eller aldrig) prioritera att göra egen pizzadeg eller tomatsås). Supergott och lite mysigt fredagskänsla på något sätt. Marcus dag blev ju väldigt kort eftersom han sov till lunch (efter att ha kommit hem från jobbet vid 4 på morgonen) och idag skulle han upp och jobba kl 8 igen. Supermärkligt och inte lätt med omställning av tid för kroppen. Han är grym som orkar med det!
 
Jag har så otroligt många recept som jag provat på senare tid men inte hunnit lägga upp här. Inte för att det kanske är så intressant för resten av världen men jag sparar ju allt i min "digitala kokbok" här. På så sätt blir det väldigt enkelt för mig att hitta recepten nästa gång jag vill laga det igen. Plus att det är ett stort intresse för mig att fota mat/bakning (även om jag inte är så duktig på det, haha) så det blir ju extra kul att spara då. 
 
I vilket fall. Här är en suuuperenkel pastarätt jag lagade för några veckor sedan. Pasta Alfredo! Den gamla godingen va! Vi serverade den med lite olika charkisar. Marcus föredrar Parmaskinka medan jag själv hellre tar Bresaola. Olivia älskar tryffelsalami så det fick hon. Min lilla finsmakare. 
4 portioner
 
4 portioner fettuccini
1 schallottenlök
1 msk smör
3 dl vispgrädde
2 dl finriven parmesanost
malen svartpeppar
 
Koka pastan enligt förpackningens anvisning.
 
Finhacka löken och fräs den i smör i någon minut och häll sedan på grädden.
Låt koka upp och ta sedan såsen från värmen.
Rör ner osten och smaka av med peppar.
Blanda såsen med den avhällda pastan.
 
Servera gärna med lite extra riven parmesanost och lite goda charkuterier eller skivad grillad kyckling.
 
Nu frukost!