Kim Lindblom Eriksson

Lördagskvällen
Hörrni WOW vilken natt!  William sov lite oroligt igår kväll och vaknade ca var trettionde minut och behövde vaggas (av Marcus) eller ammas till sömns igen. Men efter att jag gick och la mig, kanske halv tolv eller nåt sånt, sov han fram till 05:30 utan ett enda uppvak!!!! Eller han "vaknade" ett par gånger och knorrade lite men jag behövde aldrig lyfta upp honom ur sin säng. Jag själv sov väl som en kratta och vaknade var tjugonde minut pga jag trodde han var död. Men haleluja han levde och sov typ en hel natt! 
 
Igår kväll var alltså Marcus lillebror och hans tjej här och vi åt middag och bara hade allmänt trevligt. 
Jag gjorde en liten fördrink i form av Paloma som blev supergod!
1 glas
 
4 cl Tequila
2 cl limejuice
2 cl grapefruktjuice (gärna pink grapefruit för piffigare färg)
1 cl sockerlag
Sodavatten
Is
 
Om du vill kan du börja med att frosta kanten genom att doppa den försiktigt i vit sirap eller dra en limeskiva längs med kanten. 
Doppa sedan kanten i salt.
 
Skaka tequila, limejuice, grapefruktsjuice och sockerlag i en shaker med is.
Fyll glas med is.
Häll på drinken och toppa med sodavatten och en skiva färsk grapefrukt.
 
Till middag gjorde vi sedan min nya favorit Sötsalt Kycklingpasta! Alltså det är S Å gott! Jag skulle kunna äta det minst en gång i veckan tror jag, haha.
Till efterrätt hade jag gjort en suuupergod Dulce de leche-cheesecake. Den var inte så himla sötsliskig som det lätt blir med karamelliserad mjölk. Lite lättare och fräschare liksom. Kan ha ätit en bit av resterna till frukost idag ;)
ca 8 bitar
 
2 gelatinblad
2 msk smör
200 g chocolate chip cookies
300 g färskost
1 msk florsocker
2 dl kvarg, 10%
1 burk karamelliserad mjölk (397g)
1 msk vatten
2,5 dl vispgrädde
 
Garnering:
Kolaströssel
Kolasås
Minimaränger
 
Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en springform, ca 20 cm i diameter.
Låt gelatinbladen ligga i blöt i kallt vatten i ca 5 minuter.
 
Smält smöret.
Mixa kakorna och blanda smulet med smöret.
Tryck ut kaksmulorna i botten på formen. 
Ställ botten kallt i kylen medan du gör fyllningen. 
 
Vispa ihop färskost, florsocker, kvarg och dulce de leche.
Smält gelatinbladen tillsammans med 1 msk vatten i micron i ca 20 sekunder. 
Vispa grädden medelfast.
Lägg 2 dl av den i en spritspåse med stjärntyll och lägg den i kylskåpet. 
 
Vänd ner resterande grädde i färskostsmeten. 
Blanda gelatinet med ca 1 dl smet och vänd ner blandningen i cheesecakesmeten.
Häll smeten i formen kakbotten och täck med plastfolie. 
Ställ cheesecaken i frysen i ca 6 timmar. 
 
Ta fram cheesecaken ur frysen ca 1 timme innan servering. 
Spritsa gräddtoppar på cheesecaken och sprinkla kolaströssel, minimaränger och kolasås precis före servering. 
 
Olivia hade blivit lovad att få vara vaken hur länge hon ville igår så hon var uppe tills det blev mörkt för då hade hon minsann tänkt sig att vi skulle tända lite tomtebloss (som hon tjatat om i en vecka). Nu var hon så modig att hon vågade hålla i dem själv, that was a firstI!
 
 
Fast hon var uppe så sent vaknade hon av Willsons ljusa stämma vid halv sex imorse. Han brukar börja hoa när han får syn på henne i vår säng och blir så glad. Det är så gulligt! Men jag tror verkligen hon skulle ha behövt sova en stund till egentligen. Marcus fick sovmorgon idag. Det förtjänar han verkligen som ALLTID tar barnen på morgnarna annars så att jag kan sova lite längre <3
När han vaknat ska vi nog ge oss iväg till Barkarby Outlet tror jag och spana på lite höstkläder.