Kim Lindblom Eriksson

Sena nätter
Okej Pust! Barnen sover och köket är städat efter middagskaoset, hehe. Det enda som är kvar är att dammsuga men det får vänta tills imorgon så jag inte väcker någon med allt oväsen. 
 
Dagen har rullat på utan att något speciellt har hänt egentligen. Oli var på förskolan och jag och Wille har pysslat här hemma. Jag passade på att napa med honom efter en relativt stökig natt och tidig morgon. Marcus jobbar sent nu och då kan jag ju inte gärna tvinga upp honom kl 6 för att ta hand om barnen. Men snart så. Snaaart tänker jag att nätterna blir bättre. Det måste de väl bli?
 
Min syster  var i alla fall här ikväll och åt middag med oss. Alltid trevligt med lite vuxet sällskap när man är ensam med kidsen. Dessutom passade jag på att duscha. Det vågar jag annars inte göra när inte Marcus är hemma. Med Oli funkar det bra men Wille skulle garanterat vakna om jag ens tänkte tanken på att ta en dusch. 
 
Idag har jag galen träningsvärk i benen efter gårdagens hemmaträningspass. Har haltat fram som en gammal kärring och pustat och stönat för varje trappsteg. Blir spännande att se hur det är imorgon, lol. 
 
Nu ska jag kika på något avsnitt av Suits innan jag joinar barnen i sängen. Under tiden kan jag tipsa om en supersmarrig räkpasta jag gjorde härom veckan! Olivia spottade ut första tuggan (och jag lyckades dessutom fånga det fina omdömet "tvi!" på instastories, haha) men efter en stund glömde hon bort det och åt ändå. Typiskt henne. Marcus gillar inte "stora räkor" så det föll honom inte i smaken, men det var jag lite förberedd på. Meeen det betyder mer till mig och detta var suuuupergott i matlåda så jag har haft ett par bra luncher sedan dess kan man säga!
4 portioner
 
300 g penne pasta
400 g scampi
2 msk olivolja
2-3 vitlöksklyftor
2 msk finhackade soltorkade tomater
2 msk vetemjöl
3 dl mjölk
70 g babyspenat
1 msk torkad basilika
½ tsk chiliflakes
 
Koka pastan al dente enligt förpackningens anvisning. 
Hetta upp olja i en stekpanna och finhacka vitlöken. 
Sautera vitlöken i någon minut och lägg sedan ner räkorna och fräs på dem i ett par minuter tills de fått fin färg. 
Lägg räkorna åt sidan och vispa ner vetemjöl i pannan. Späd ut med mjölken och koka ett par minuter tills såsen tjocknat.
Rör ner soltorkade tomater, babyspenat och puttra tills spenaten krympt ihop. 
Smaka av med basilika och chiliflakes. 
Vänd ner räkorna och pastan.
 
Servera med lite finriven parmesanost och en god sallad.