Kim Lindblom Eriksson

Semmelglass
God förmiddag friends :)
 
Jag har precis lämnat Olivia på förskolan, matat William och tagit en lång och hysteriskt varm dusch. Älskar att duscha i riktigt skållhett vatten, haha. Är imma på förnstrena på hela nedervåningen i typ en timme efter att jag duschat ;)
 
Igår var min mamma och syster hos oss och åt middag. Jag gjorde quornlasagne (gör alltid lasagne på DETTA recept, men bytte ut köttfärsen mot quornfärs) som gick hem hos alla. Men det som var mest poppis var det jag bjöd på till efterrätt. Nämligen Semmelglass!
 
Jag har funderat på att göra det ett tag och när Matplatsens glass poppade upp i mitt flöde var jag ju tvungen att äntligen testa! Det är sååå enkelt att göra (ingen glassmaskin behövs!) coh riktigt gott!
Första satsen är redan slut så det är ju ett gott betyg om något. Tror det blir ca 1,5 liter glass av en sats. TESTA DETTA PLZ!
 
5 dl vispgrädde
1 burk kondenserad mjölk
1 tsk malen kardemumma
1 tsk vaniljpulver
100g grovriven mandelmassa
 
Vispa grädden fluffig tillsammans med kondenserad mjölk, vaniljpulver och kardemumma.
Vänd ner den grovrivna mandelmassan och häll över smeten i en bytta med lock.
Låt stå i frysen i minst 6 timmar.
 
Servera glassen med en klick vispad grädde och lite rostad mandel. SÅ gott!