Kim Lindblom Eriksson

Det närmar sig doppedag
Good morning!
 
Jag och Wille har precis kommit tillbaka efter en liten promenad. Vi lämnade Olivia på dagis och tog sedan en extra sväng. Men det är riktigt ruggigt väder idag så det blev bara en kortis.
 
När Marcus vaknar ska vi ge oss iväg och hitta kläder som Wille kan ha på sig på söndag. Då är det nämligen dags för honom att döpas! Dopklänningen är klar såklart men sen ska han väl ha något fint på sig på mottagningen efter också. 
 
Men innan vi gör oss redo för dagen måste jag tipsa om min nya favoriträtt! Så pass god att jag lagat den två gånger på typ en vecka, och det säger en hel del, haha. 
Det är en suuupergod pasta med smak av chili, vitlök och basilika och kyckling som är bakad i en sötsalt sås. Och toppat med parmesan och pinjenötter. Drömmigt!
4 portioner
 
300 g tagliatelle
600 g kycklingfilé
salt och peppar
1 dl soja
1 dl mörk sirap
1 msk smör
1 kruka basilika
2 vitlöksklyftor
1 röd chili
3 msk olivolja
½ dl pinjenötter
100 g parmesanost
100 g mörka salladsblad, tex Ruccola
 
Sätt ugnen på 200 grader.
Putsa kycklingfiléerna och krydda med salt och peppar.
Bryn dem runtom i smör i en het stekpanna.
Blanda sirap och soja och gäll över kycklingen i en ugnsfast form. 
Låt kycklingen gå färdigt i ugnen till 72 grader. Ca 20 minuter.
 
Finhacka eller mixa ihop basilika, vitlök, chili och olivolja.
Koka pastan enligt förpackningens anvisning och häll sedan av den.
Blanda pastan och örtoljan. 
 
Lägg ut salladen på ett stort fat och lägg pastan över.
Skicka kycklingfiléerna och lägg dem på pastan och toppa med lite av såsen från formen.
Toppa kycklingen med pinjenötter och riven parmesanost.