Kim Lindblom Eriksson

Byggstart och Äppelkaka
Hallå!
 
Igår var det byggstart i Casa Eriksson, när det kommer till nytt staket på framsidan. Det vi haft innan blåste sönder för ett tag sedan så nu hade vi helt enkelt inget annat val än att byta ut det fula gamla ranglet till plank. 
Svärfar kom hit igår morse och hjälpte Marcus att komma igång. Tyvärr stötte de på patrull ganska fort då vi verkar ha en himla massa sten/berg en bit ner så vi kommer behöva gjuta hälften av stolparna. Men idag har de gjort det så nu ska skiten härda innan vi förhoppningsvis kan fortsätta i helgen. Håll tummarna för bra väder då!
 
Inne har väggen i köket blivit färdigmålad (yay!) och det blev sååå bra! Klappar mig själv på axeln lite här, hehe. Men jag är faktiskt stolt för jag har gjort prick allt själv. Eller ja nu snackar vi ju kanske 6 kvm vägg, but still. Lister ska upp och sen är det klart. Visade sig dock att jag verkligen inte är bra på att spika..? Så jag kanske får ta hjälp med det så att det blir rakt, haha. 
 
Medan karlarna har varit ute och jobbat har jag hållit mig inne och underhållit William och servat med lunch och fika. Tänkte först köpa någon färdig fika men den lilla Hemköp här i hålan där vi bor är fruktansvärt dålig, så jag hittade inget som såg aptitligt ut att fika på. Bestämde mig för att baka något själv men hade inte mycket hemma, hehe. Däremot hade jag preciiis allt jag behövde till en klassisk Fyriskaka! Vet inte om jag gjort någon sådan förut men allt som kan serveras med vaniljsås är ju fantastiskt, eller? Gott blev det i alla fall och enkelt och smidigt att baka när man har dåligt med tid.. eller ingredienser ;)
 
ca 10-12 bitar
1,5 dl strösocker
2 ägg
125 g smält smör
2,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 msk mjölk
 
Fyllning:
2-3 äpplen
2 msk strösocker
1 tsk malen kanel
 
Sätt ugnen på 180 grader.
 
Vispa socker och ägg pösigt i en bunke.
Blanda vetemjöl och bakpulver och vänd ner det med resten av ingredienserna i smeten.
Rör snabbt ihop allt till en slät smet.
 
Häll smeten i en bakplåtspappersklädd springform, ca 22 cm i diameter.
Skala och skär äpplena i klyftor. 
Lägg dem på smeten och strö över strösocker och kanel. 
Grädda kakan längst ner i ugnen i 30-35 minuter och låt den sedan svalna i formen.
 
Servera med en klick vaniljglass eller vaniljsås.