Kim Lindblom Eriksson

Friday coming up!
Happy thursday people!
 
Idag har Olivia haft förskolans dag och hon var så taggad att hon studsade när hon vaknade. Eller ja,, det gör hon ju förstås alltid. Men idag var hon extra studsig. Vi har precis kommit hem från dagis och med sig hade hon medalj och diplom. De har haft bamseloppet och grillat korv till lunch. Nöjd tjej!
Jag och Wille har roat oss med att städa i Olivias rum, skruvat upp ljushållarna på köksväggen igen samt tätat runt dörrfodret i badrummet här nere med silikon. Känns jättekonstigt att man inte gjorde det när badrummet byggdes med tanke på att duschen är så nära dörren. Men nu har jag gjort det i alla fall så minimerar vi risken för fuktskador i väggen. Behöver kanske gå på med den ett varv till. Mycket svårare att göra än vad man tror!
 
Imorgon är det fredag vilket betyder att
1. Olivia är ledig. 
2. Fredagsmys ska inhandlas, gärna så tidigt som möjligt för att unvika för mycket folk.
3. Fredagsdrinken ska intas
4. Fredagspastan ska lagas. Imorgon blir det en vegetarisk variant.
 
Förra fredagen gjorde jag en kräääämig kycklingpasta med soltorkade tomater. Älskar smaken av soltorkade tomater men gillar inte när det är för stora bitar. Nu köpte jag färdigstrimlade men nästa gång ska jag nog finhacka dem, tror det blir ännu bättre. Om man inte gillar stora bitar förstås, då går det utmärkt att bara hiva i dem som de är. Till serverade jag varma vitlöksbröd. Skulle kunna äta bara vitlöksbröd till middag vilken dag som helst, men i fredags fick jag dela med mig till resten av familjen ;)
4 portioner
 
300 g pasta
 
140 g soltorkade tomater i olja
2 vitlöksklyftor
500 g strimlad kycklingfilé
1 tsk torkad basilika
1 msk koncentrerad kycklingfond
2,5 dl grädde
1 dl pastavatten
100 g finriven parmesanost
salt och peppar
Koka pastan enligt förpackningen anvisning.
 
Hacka de soltorkade tomaterna och skiva vitlöken tunt.
Fräs på vitlöken och kycklingen i oljan från de soltorkade tomaterna tills kycklingen är gyllenbrun.
Häll på soltorkade tomater, basilika, kycklingfond, grädde och pastavatten.
Låt alltsammans koka ihop ett par minuter, tills kycklingen är genomstekt. 
Häll av vattnet från pastan och rör ner pastan i såsen tillsammans med parmesanosten.
Smaka av med salt och peppar.
 
Servera med ett gott bröd.