Kim Lindblom Eriksson

Muffinsdagen
Idag hämtade jag hem en skitig men glad tjej från förskolan. Hon ville helst inte gå hem men när hon fick höra att jag bakat muffins var det raska steg mot bilen!
Helt utan att ha en susning om att det just idag var muffinsdagen fick jag ett sug efter att baka cupcakes. Passande ändå! Jag gjorde till och med två olika sorter! 
 
Den första sorten är blåbärsmuffins med en krääämig citron- och cream cheesefrosting. Så himla saftiga och goda! Marcus brukar inte gilla frosting eller kladd på bakverk men dessa gillade han verkligen. Vilket var lustigt eftersom han inte heller är så förtjust i citron. Haha. I vilket fall gick de hem hos maken. Olivia gilalde muffinsen, efter att jag skrapat bort varenda liten synlig frosting-klick från hennes, hehe.
 
 
ca 12 st
 
100 g smör
1,5 dl strösocker
4 ägg
5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 dl filmjölk eller mjölk
1,5 dl färska blåbär
 
Frosting:
150 g cream cheese
50 g rumstempererat smör
2 dl florsocker
citronsaft
 
Sätt ugnen på 200 grader.
 
Vispa smör och socker poröst. 
Tillsätt äggen, ett i taget, under kraftig vispning. 
Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en bunke och rör sedan ner den i smeten coh tillsätt filmjölken.
Rör till sist ner bären.
Klicka ut smeten i muffinsformar eller en smord muffinsplåt.
 
Grädda mitt i ugnen i 15-20 minuter.
Låt muffinsarna svalna helt innan frostingen breds eller spritsas på.
 
Frosting: 
Vispa smör och cream cheese vitt och fluffigt. 
Vispa ner florsocker och smaka av med citronsaft.
Spritsa eller bred frostingen över de avsvalnade muffinsarna.
 
Jag har precis kommit hem från en PW med min syster. Skönt att det sprack upp lite efter åskovädret som var i eftermiddags. Skönt att komma ut lite efter att ha suttit inne hela dagen. Olivia sover hos mormor inatt så nu är det bara lilleman som ska tämjas för natten. Håll tummarna!