Kim Lindblom Eriksson

Frisk bebis och barnvänlig mat
I lördags vaknade Olivia helt fri från ögoninflammation, så det var VÄLDIGT skönt och en stor lättnad. Jag fasade lite för att behöva gå till läkaren med henne, för att inte tala om att eventuellt behöva ge henne ögondroppar. Jag tror hon fortfarande minns hur det var i julas när hon var dålig och fick träffa läkare som gjorde henne illa (obs! de gjorde henne förstås inte illa, men tog blodprov osv) till höger och vänster i flera veckors tid. Traumatiskt för en sån liten tjej även om det såklart var ofarligt och smärtfritt, men det kunde ju inte hon veta då.
Anyway, hon är frisk. Och både igår och idag har hon varit på dagis och haft lika kul som vanligt. Idag hade de varit inne hela dagen eftersom vädret är sjukt. För kallt för de små att vara ute helt enkelt!
 
Till middag ikväll gjorde jag något jag inte provat förut. Och det blev en riktig dundersuccé. Olivia åt MER än mig! Hon gillar ju när hon kan sitta och plocka själv med maten så barnmat på burk t.ex. går ofta bort. Smidigt såklart, när man inte har tid eller ork att ställa sig och laga mat men ändå vill att hon ska få "riktig mat" och inte bara en macka. Men kvällens middag gick verkligen hem och hon satt i säkert en timme och bara åt och åt och åt.
 
Det blev alltså pankopanerad Halloumi och ni fattar ju att det var galet gott! Hon fick gröna ärter och djungelpasta till så det var en riktigt bra rätt för en liten minimage. Prova prova prova!
Jag gjorde rätt mycket så jag ska frysa in så att det är lätt att bara värma på när maten ska fram fort. Marcus kommer inte bli stormförtjust eftersom han inte gillar halloumi (?!?!?!), men han slipper äta om han inte vill förstås ;)