Kim Lindblom Eriksson

Glad Påsk!
Hallå hej och glad påsk!
 
Den här påsken är ju minst sagt annorlunda mot hur det brukar vara men det vore väl synd att klaga. Vi har det bra i det stora hela. Tråkigt att inte kunna träffa familj, släkt och vänner bara. Men vi hade god mat och varandra <3
Min syster var här på middag. Henne träffar vi som vanligt men vi är de enda hon träffar och vi träffar i princip bara henne så det känns ok ändå. Förutsatt att alla är friska förstås och det är vi. Däremot har min mamma blivit sjuk. Vet inte om det är Corona eller vanlig förkylning men oavsett håller vi oss undan och hon är såklart helt isolerad. Inte så kul att ligga hemma själv under påsken kanske så vi plockade ihop lite av varje från påskbordet. Inklusive fördrink och efterrätt. Sedan levererade vi det i en korg som vi ställde utanför hennes dörr. När vi kom hem igen ringde vi upp henne på facetime och så kunde vi alla äta påskmiddag tillsammans ändå!
 
Vet ni vad jag på riktigt är fullkomligt allergisk mot? Fula ägghalvor! Nu kanske inte dessa tar hem priset som världens vackraste men de är ok. Det finns inget värre än när någon kastat upp ett par halverade ägg med en klick färdigköpt skagen eller fulrom. Alltså det GÅR BARA INTE. Har man ändå bemödat sig med att koka ägg, skala ägg, dela ägg... Då kan man väl få dem att se lite aptitliga ut också? (de med kaviarkorvar på är till Marcus, han gillar bara såna ägghalvor, dåren)
 
 
Till fördrink gjorde vi någon slags Piña Colada-variant av Limejuice, Ananasjuice, Piña Coladamix, Rom och 7Up. Sååå god!
 
Och till efterrätt blev det vispad Påskeskumspannacotta med färska hallon. Mums!
 
Så här gör du desserten: (6 st)
 
5 dl vispgrädde
100 g Påskeskum
Färska hallon
 
Börja dagen innan du ska bjuda på dessa! 
Koka upp grädden i en gryta och ta den sedan av värmen.
Klipp Påskeskummen i små bitar och rör ner dem i grädden.
Rör om tills de smält helt och det är en slät kräm.
Häll över alltsammans i en bunke och låt stå i kylen över natten.
 
Innan servering, eller ett par timmar innan går också bra, ta fram bunken och vispa med hög hastighet tills pannacottan blivit fluffig.
Spritsa eller klicka ner fluffet i portionsglas.
Toppa med färska hallon och eventuellt lite florsocker.