Kim Lindblom Eriksson

Utedag, Fredagsdrinken och Vodka Penne
Good morning! Eller god förmiddag är det väl nu. Jag har haft en stökig natt med Wille så Marcus gav mig sovmorgon innan han åkte iväg till jobbet. Så välbehövt!
 
Igår mötte vi upp Angelica, Tobias och deras tre(!) grabbar vid Bögs gård. De fick ju sin tredje pojke för ungefär två veckor sedan och nu fick vi äntligen spana på honom IRL! Inget gos såklart :( Men det kommer en tid för det med. Charlie och Vincent är ju lika gamla som Olivia och de har alltid så kul ihop. Vi tog med deras cyklar. C & V är riktiga proffs men Oli har inte riktigt fått till tekniken och är inte alltid så sugen på att öva heller så det var bra med lite inspiration från killarna tror jag! Men vi behöver höja hennes sadel märkte vi. Hon har så långa ben. När C eller V sprang med hennes (det är såna där springcyklar) gick det ganska bra för dem medan hon satt som ett litet krokben på deras, hehe. Så vi ska höja upp hennes sadel nu och öva lite mer så släpper det förhoppningsvis. 
I vilket fall kikade vi lite på djuren som var ute på väg till en grillplats. Där grillade vi korv och fikade och huttrade mellan solglimtarna. 
När vi frös tillräckligt mycket och hade ätit färdigt gick vi tillbaka till bilarna och åkte till lekparken precis där C&V bor. I vanlig ordning började Olivia tjura för att någon av killarna lekte med det hon hade TÄNKT att hon ville leka med först. Slår aldrig fel med den här tjejen. Hon kan bara inte dela med sig och turas om. Och då blir det krokodiltårar och sura miner. Passande nog så öppnade sig himlen då och det började vräka ner regn och hagel så det var bara att bege sig hemåt. 
 
Väl hemma hällde vi upp fredagsdrinken som igår blev en blandning av Äppelmust, Tranbärsjuice, Limejuice och Rom. Toppat med massor av is (såklart), lime och jordgubbar. Frisk och god men kanske lite höstig feeling pga Äppelmusten?
 
 
Sedan satte jag igång med middagen som blev suupergod! Jag har fått dille på pasta på senare tid och tycker det passar perfekt på fredagar eftersom det ofta går rätt snabbt att svänga ihop efter jobb/aktiviteter. Dessutom ÄLSKADE Olivia det! Hon vräkte på fem slevar på sin tallrik innan jag hann stoppa henne men hon åt upp ALLT med god aptit. Mycket på grund av att hon fick för sig att Pancettan var korv tror jag. But still. Gott betyg!
 
Vodka Penne för 4 personer
 
300g Penne Pasta
25 g smör
150 g tärnad Pancetta
½ dl Vodka
2 dl grädde
3 msk tomatpuré
½ dl hackad persilja
Riven parmesanost till servering
 
Koka pastan enligt förpackningens anvisning.
 
Smält smöret och bryn Pancettatärningarna i det tills de är gyllenbruna. 
Häll på vodkan och låt det koka i någon minut.
Häll sedan på grädde, tomatpuré och persilja och låt koka ihop.
Häll av vattnet från pastan och blanda ner pastan i vodkasåsen.
 
Servera med riven parmesanost.