Kim Lindblom Eriksson

Röda remmar och ostiga nötter
Hej hej och happy friyay!
 
Jag och barnen har precis kommit hem från en liten utflykt. Jag och William började dagen med 8-månaderskontroll på BVC. Han växer fint även om viktökningen börjar plana ut något :) Som det ska vara med andra ord. Idag kunde han stoltsera med 9530g och 74 cm!
Efter det fiskade vi upp Olivia hemma och åkte iväg till Ulriksdals slottsträdgård. Jag var ute efter lite höstinspo till trädgården. Jag är sämst på trädgård men skulle vilja bli bättre. Både min mamma och svärmor är superduktiga på det så jag hoppas på lite hjälp därifrån.
 
Slottsträdgården (som drivs av Bosse Rappne, ni vet Äntligen Hemma-Bosse?) har förutom trädgårdshandeln en fantastisk självplock med både grönsaker, örter och blommor. Jag har velat plocka pumpor där sååå länge men vi har alltid varit för sent ute. 
Idag plockade vi en bukett blommor med fantastiska Dahlior och så skördade vi lite rödbetor och lila morötter. Så himla trevlig grej att göra! 
 
Nu ska jag preppa lite för om en stund kommer min mamma och syster hit på fredagsdrink! Vad det blir får ni se senare. Måste hitta på något snacks till också, hehe. 
 
Så längre kan jag tipsa om en riktig godisdrink vi gjode för ett par veckor sedan. Röda remmar!
 
1 drink
 
6 cl Jordgubbslikör
1 cl Sourz Apple
1 cl citronjuice
7Up
Is
 
Garnering: 
Röda remmar
 
Häll jordgubbslikör, sourx apple och citronjuice över is i ett glas.
Fyll upp med 7Up.
Toppa med en röd rem.
 
 
Till dessa gjorde jag lite snittar av tunnbröd. Ena hälften bredde jag hot jalapeno mjukost på, rullade ihop, skar i "sniglar" och gratinerade dem i ugnen en stund så att de skulle smälta och gotta ihop isg. Resten bredde jag färskost på och toppade med "chorizo-salami", rulla de ihop och skar i sniglar. Jättegoda! 
 
Dessutom rostade jag parmesan-nötte! Blanda cashewnötter med finriven parmesanost, lite olivolja och flingsalt. Strö ut på en plåt med bakplåtspapper och rösta i ugnen tills de fått fin färg. Såååå försvinnande goda!