Kim Lindblom Eriksson

Tuttnisse
Idag har Marcus mamma varit här på lite lunchfika och mys med lilleman. Han var helt nyvaken och mosig när hon kom men vinkade glatt. Lilla charmtrollet. 
 
William har varit lite kinkig med mat de senaste dagarna och har svårt att få i sig ordentligt med mat tycker jag. Oftast slutar det med att han sitter och pruttar med munnen så att maten flyger all världens väg. Eller så totaltröttnar han och bara skriker och gråter. Det här med att sluta amma går sådär kan vi väl konstatera.
 
Som tur är finns det inget han tycker om mer än att duscha, haha. Lämnar man dörren till badrummet öppen kommer han som ett skott, vrålkrypandes över golvet för att hinna in dit. Bäst är det om någon nyligen duschat så att det fortfarande är blött på golvet. 
 
Ikväll kommer min syster hit på middag igen. Vi skulle egentligen ha gått hem till henne och ätit men med barnen är det nästan enklare att vara här hemma där det är lite babysäkrat. Hon bor ju så nära att det inte är några problem att styra om. Ikväll blir det pappas (barnens morfars) pannkakor! Han gjorde världens bästa pannkakor och vi barn (åtminstonde jag och Emelie) har gett oss tusan på att bli lika bra på det så att vi kan langa lika grymma pannkisar till våra barn som han gjorde. Vi är inte riktigt på hans nivå än, men bra nära. 
 
Här är min pappas recept på pannkakor!
Detta behöver du till ca 15-20 pannkakor:
1 liter mjölk
1 nypa salt
vetemjöl (ca 5-6 dl)
5 ägg
smör att steka i

Gör såhär:
Häll upp mjölken i en rymlig bunke och blanda ner saltet.
Vispa ner lite mjöl i taget så att det inte blir klumpar.
Det är svårt att säga hur mycket mjöl det ska vara så man får gå lite på känn.
Knäck till sist i 5 ägg och vispa ordentligt.
Stek pannkakorna i smör på ganska hög värme.

Serveras helst med smör och socker, men man får förstås ha på vad man vill :)