Kim Lindblom Eriksson

Viktigt meddelande till allmänheten
Hallå relativt produktiv start på veckan! 
Jag fick lite sovmorgon av Marcus som tog barnen när de vaknade runt ca 6:30 har jag för mig. Sedan lämnade Marcus Olivia på dagis och jag och William fixade lite här hemma. 
Efter det åkte jag och veckohandlade. Älskar att ha kylen påfylld inför veckan, veta vad jag ska laga till middag etc.
 
Veckans meny i casa Eriksson ser ut som följande: 
 
* Panerad fisk med potatis och remouladsås
* Pannkakor
* Pasta Carbonara a la Marcus
 
På fredagar brukar jag handla inför helgen. Dels för att köpa "färskt" fredagsmys (och undvika att det äts upp tidigare i veckan) men också för att jag brukar bestämma lite i senare i veckan vad vi är sugna på för mat i helgen, eller om vi äter ute tex så att vi inte handlar saker i onödan. På söndagar brukar vi äta rester från veckan som varit. 
 
Jag brukar alltid ha små "projekt" för mig när det kommer till maten här hemma. Vet inte varför men jag tycker det är lite kul. Det kan vara allt från att provlaga allt från menyn på lokala thairestaurangen till att laga igenom en hel kokbok, ha asiatisk vecka.. Eller som nu- prova mig igenom hela ICA Maxis sortiment av halvfabrikat fiskrätter. Jag vet, jag är så konstig. Nu är typ femte veckan på raken vi äter någon typ av panerad fisk med potatis och sås. Denna vecka blir det Findus lättpanerade. Favoriten hittills är Findus Fish & Crisp Gourmetfiléer. Oli åt en HEL sådan filé själv och de är rätt stora, bra betyg från den unga damen!
 
När det gäller sås brukar vi ofta äta Mills remouladsås till. Ingen annan remouladsås kommer in i detta hushåll, tack! Däremot gillar jag att ibland göra egen typ "skolans kalla fisksås" ni vet.. Så gott!
Det finns lite olika varianter och recept och jag brukar använda lite det jag har hemma. Men här är själva grundreceptet jag alltid utgår ifrån:
 
4 portioner
 
2 dl matlagningsyoghurt
½ dl majonäs
½ dl bostongurka
2 msk finhackad dill
salt och peppar
 
Blanda alla ingredienser och förvara kallt till servering. 
 
Sådärja, det var dagens intressanta uppdatering om remouladsås!