Kim Lindblom Eriksson

Hot cocoa bombs
Nu börjar jag bli lite stressad över att leveransen från Jollyroom är sååå otroligt mycket senare än jag trott. William fyller 1 år på tisdag och hans "stora present" kommer i den leveransen så det kommer kännas SÅ trist om den inte hinner fram :( Då får han en av julklapparna istället men jag hade verkligen tänkt att den här skulle vara en så bra 1-årspresent. Blä.
 
Vi har i alla fall dränkt mina sorger i varm choklad här hemma idag. Var ju tvungen att testa på årets trend som ingen kan ha missat. Hot Cocoa Bombs! Lite pilligt och trixigt att göra men väldigt satisfying när det öppnar upp sig i den varma chokladen!
 
Vill man göra sina egna så begöver man kupolformade silikonformar, choklad, oboypulver (eller så kan man såklart göra eget "oboypulver" av socker och kakao), marshmallows om man vill och jag hade även i en gnutta kanel. Och sist såklart mjölk till serveringen.
 
Smält chokladen och lägg en klick i varje kupol och pensla eller bred ut den så att hela kupolen täcks. Tricket är att få det precis lagom tjockt. Är det för tunt är det svårt att få ut den ur formen och är den för tjock tar den för lång tid att smälta i den varma mjölken sen. 
När chokladen stelnat tar du ut dem ur formarna. I hälften av kupolerna lägger du en skopa chokladpulver, ett gäng minimarshmallows och kanske en gnutta kanel och en liiten nypa salt. 
Värm en stekpanna litegrann och smält kanten på den ofyllda kupolen i den försiktigt. Sedan sätter du ihop kupolerna så att det blir ett klot. Täck igen eventuella hål och glipor med lite mer smält choklad.
Dekorera om du vill.
Sedan lägger man bara ett klot i en kopp och fyller sakta på med het mjölk och fascineras över när bomben "ploppar" upp sig. Förtrollande!