Kim Lindblom Eriksson

Ljuuuuvlig paj
Hörrni vi har köpt huuuuuus! 
 
Ska berätta mer om det lite senare för jag kan knapt fatta det själv. Nu ska jag fixa i ordning lite här hemma medan lilleman sover men jag tänkte i alla fall att jag först måste bjussa på receptet på en maaaagisk paj. S'mores Pie! S'mores kan vara den tråkigast uppfinningen någonsin och så väldigt typiskt amerikanskt Men det här var liksom next level gott!
På en digestivebotten vilar den lenaste och krämigaste chokladfyllning du kan tänka dig. Och toppat med avbrända marshmallows. Hallå hörde jag dreggel?
 
 
8-10 bitar
 
Digestivebotten:
20 digestivekex
100 g smör
 
Chokladfyllning:
200 g mörk choklad
3 dl vispgrädde
2 dl ljus sirap
3 msk farinsocker
en nypa salt
3 ägg
 
Topping: 
200 g marshmallows
 
Sätt ugnen på 225 grader. 
 
Smält smöret, krossa kexen och blanda ihop.
Tryck ut smulet i botten och på kanterna av en pajform.
Förgrädda skalet mitt i ugnen i ca 5 minuter.
 
Hacka chokladen fint och lägg i en bunke.
Koka upp grädden och häll den över chokladhacket och rör om tills det är en slät och blank smet. 
Blanda ner resten av ingredienserna till fyllningen och häll fyllningen över det förgräddade pajskalet.
Grädda kakan mitt i ugnen i 25-39 minuter.
Fyllningen ska fortfarande vara lite lös och "wobbla" när den tas ut ur ugnen.
Ställ pajen i kylskåp, gärna över natten, fram till servering. 
 
Precis innan servering- värm ugnen 250 grader på grillfunktionen.
Fördela marshmallows över pajen och grädda den ett par minuter i ugnen tills marshmallowsarna fluffat upp sig och fått en fin gyllenbrun färg.