Kim Lindblom Eriksson

Akuten
Denna sjukstuga tar liksom aldrig slut. Just när det såg ut att vända fick båda barnen plötsligt hög feber natten till tisdag. Olivia klarar sig ju hyfsat men William fick 38,5 grader och någonstans i bakhuvudet hade jag för mig att man ska kontakta läkare när så små bebisar har högre än 38 grader. 
Så jag ringde vårdguiden och vi pratade lite, de gav tips på att klä av honom, badda med kallt vatten osv. Två timmar senare ringde de upp för att kolla läget och han hade då 38,2.
Om bebisar under 3 månader har över 38 grader vid två olika mätningar ska man åka till akuten. De tyckte inte vi behövde göra det mitt i natten men tyckte vi skulle åka på morgonen.
På morgonen hade han "bara 37,9" näår Vårdguiden ringde igen och vi bestämde då att vänta ytterligare ett par timmar. Men när febern inte försvunnit helt vid 9 sa de åt oss att åka in.
 
Jag lämnade Oli till Marcus så att hon fick vara med honom på jobbet medan jag och Wille åkte till akuten. 
När jag väl lyckats hitta en parkeringsplats och letat mig igenom det enorma sjukhusområdet till Barnakuten behövde vi bara vänta i typ fem minuter innan vi fick hjälp. Superskönt! 
Det tog ändå rätt många timmar eftersom det skulle tas prover som skulle analyseras. Men han fick i alla fall alvedon som han svarade bra på och febern gick ner. Hans blod och urin visade inte på några infektioner och lungor och hjärta lät fint. Så mest troligt har han "bara" åkt på den förkylning vi hela familjen har dragits med i någon månad nu. Skönt ändå! 
 
Idag har han varit mer hostig än vanligt men han har i alla fall inte haft någon mer feber. Läkaren från akuten ringde till och med upp idag för att höra hur han mådde. Grymt bra tycker jag!
 
Nu sover hela familjen igen och jag ska passa på att fixa lite med tvätten. Oli har inte haft feber på ett par dagar men hon är fortfarande hängig och sover middag varje dag. Snorar och hostar också. Hoppas VERKLIGEN att hon hinner bli frisk till på måndag igen när sportlovet är slut. Hon ser så mycket fram emot att frå träffa alla sina kompisar på förskolan igen.