Kim Lindblom Eriksson

Matsäck och lekland
Igår fick Olivia en ovanligt kreativ matsäck med sig till förskolan. Varje vecka har de utflykt och då ska de ha med sig en liten matsäck med t.ex. en macka, frukt eller liknande. Behöver inte vara något stort eftersom de äter lunch på förskolan sen. Oli brukar få med sig en macka, nån frukt och något annat gott. Väldigt sällan hon äter upp allt men då har hon iaf lite valmöjligheter.
Igår däremot fick hon en matsäck hon var alldeles lyrisk över. Jag hade nämligen gjort en liten ugglemacka. Den var sååååå himla poppis att hon krävde (m.a.o. grät hysteriskt tills jag gav med mig) att hennes hamburgare som vi gjorde till middag skulle se ut som en uggla. Sköt mig själv lite i foten där kanske.
 
Ugglan är gjord av en dubbelmacka med smör och ost mellan och sedan utstansad som en cirkel. På ligger grillad kyckling, ögon av hamburgerost och blåbär, ögonbryn av paprika och näbb av jordgubbe. Vingarna är också hamburgerost. I lådan fick hon också mera jordgubbar och lite riskakor med smak av gräddfil och gräslök, de är sååå poppis!
 
Garderobsbygget går förresten framåt och vi har byggt ihop stommarna och ställt dem på plats. Nästa steg blir att skruva ihop dem så att alla tre stommar sitter ihop och sedan skruva fast i väggen så att de inte välter. Men det är en betongvägg så det är ett tungt jobb, usch. Men det blir sååååå himla bra och rummet kommer att kännas så himla mycket större när det är klart!
 
Idag har Marcus varit ledig så även Olivia fick vara hemma från dagis. Hon och Marcus åkte iväg och hängde på Leos lekland i ett par timmar och Marcus kammade med det hem priset som världens bästa pappa tror jag, hehe. Sedan har vi mest hängt hemma och ätit pannkakor till middag. En riktig toppendag om man frågar lilltjejen!